Almanya'dan Afrin açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul, Türkiye'nin menfaatlerini korumasını desteklediğini ancak itidalli davranmasını umduğunu söyledi.

GİRİŞ 19.01.2018 21:03 GÜNCELLEME 20.01.2018 09:27
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul, Suriye sınırlarının korunmasının Türkiye için meşru ve çok önemli olduğunu, yine de Türk hükümetinin Suriye'ye asker gönderme konusunda itidalli hareket etmesini umduklarını söyledi. 

Breul, başkent Berlin'deki basın toplantısında, Alman hükümetinin, Türkiye'nin Afrin operasyonuna hazırlanmasıyla ilgili soru üzerine, gelişmeleri izlediklerini belirterek, "Suriye'nin kuzeyindeki durumu elbette yakından izliyoruz ve Türkiye'nin son açıklamalarını da dikkate aldık.

Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi siyasi ve askeri açıdan itidalli davranmasını bekliyor ve ümit ediyoruz. Ancak aynı zamanda Türkiye'nin, Suriye sınırı boyunca meşru menfaatleri olduğu da ortadadır. Bunlar Türkiye için çok büyük öneme sahiptir. Bunlar da bu bağlamda dikkate alınmalıdır." diye konuştu.

Breul, bu bağlamda Almanya için önemli olanın, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a ve bu örgütün devamı niteliğindeki diğer tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin yoğun şekilde sürdürülmesi olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar itidalli değildik uysal koyunduk.. artık ne koyun var ne çoban. Türkiye Devletini izleyin Allah'ın izniyle..
    Cevapla
  • a erduman 6 yıl önce Şikayet Et
    bi sus yaa
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne almanya sen kendi işine bak
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik'ten defolup gittiginiz gibi diger teröristperver ülke abd nin kovulacagi günler de yakındır kefereler!
    Cevapla
  • Egeliden 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi izleyin insanlık öğrenin hepiniz. Siz de insanlık ar namus tertemiz olmadıysa tabii...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'