Dünyanın gözü kulağı Türkiye’de

Türkiye'nin olası Afrin operasyonu yabancı medyada yoğun haber ve yorumlara konu oluyor.

Dünyanın gözü kulağı Türkiye’de
Dünyanın gözü kulağı Türkiye’de
GİRİŞ 20.01.2018 08:02 GÜNCELLEME 20.01.2018 08:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara ile Washington arasında yaşanan "sınır ordusu" sıkıntısı ve Türkiye'nin olası Afrin operasyonu yabancı medyada yoğun haber ve yorumlara konu oluyor.

İşte dünya basınında yaşanan son gelişmelere dair bazı değerlendirmeler:

Independent: Gazetenin tanınmış yazarı ve Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, "Türkiye, mini bir devletin yaratılmasına asla izin vermez" görüşünü dile getirdi.

BBC: ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un ülkesinin bir "sınır ordusu"nu oluşturmayacağı yönündeki açıklamalarının "Afrin'in batısı ve kuzeyindeki Türk tankları ve kuvvetlerinin yığınağına son veremedi" değerlendirmesini yaptı.

The Hill: Türkiye'nin ABD'nin YPG'ye desteğini durdurmaması durumunda Suriye'de harekete geçeceği uyarısı yaptığını" yazan The Hill, uyarının, ABD'nin, YPG milisinin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'ne yardım edeceğini duyurmasından sonra geldiğinin altını çizdi.

PLANLAR DEĞİŞİYOR

Le Figaro: Washington'un Suriye ile ilgili planlarının Türkiye'yi rahatsız ettiğini belirtiyor. Gazete, "Türklerin ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde sınır muhafızlarını oluşturma projesine karşı kazan kaldırması, Washington'un planlarını gözden geçirmeye mecbur etti" diye düşünüyor.

El Cezire: "Ankara 'terörist' olarak adlandırdığı YPG militanlarını temizlemek için sınır ötesi bir askeri operasyonu başlatmaya hazırlanıyor" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 6
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya yön veren, gündem değiştiren ülke haline geldik.
    Cevapla
  • Tetbir 6 yıl önce Şikayet Et
    Artik 4 nesil sanayi gecmeliyiz insansiz sanayi insansiz savas sistemleri. Terme nukleer savas basliklari nukleer yakit
    Cevapla
  • Hüseyin saban 6 yıl önce Şikayet Et
    Korkaklar barış anıtı dikemez Allah bizimle beraberdir. Zafer bizimdir
    Cevapla
  • inanan 6 yıl önce Şikayet Et
    inşAllah ordumuz muzaffer olacaktır amerikan ve ısrail in projesi bozulacak ve düşmanları'mizin gözü korkacak 1 daha Türkiye hakkında gizli projeler yaptıklarında bunun sonucu dusuneceklerdir Bunun için hemen mumbice de girmeliyiz Ve tabiki Türkiye hemen başta hava savunma sistemleri (hisar kısa ve orta menzilli füzeler)seri üretim olmak üzere balistik füzeler ve 5.nesil savaş uçağı (mig 1.41 veya mig 1.42 olabilir üretim haklarını ruslardan alabiliriz) acilen üretmeliyiz ve tabiki uzay sistemleri bunlar bizim çok acil gereken araçlar. Çünkü amerikan in daha kötü pis planlarını devreye sokabilir onun için guclenmeliyiz
    Cevapla
  • AKINCILAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık dönüşü olmayan bir yol ya vuracağız yada sözümüzü yiyip dünyaya rezil olacağız. Sözümüzü yersek Bin yıl daha belimizi doğrultamayız.
    Cevapla
  • Kara 6 yıl önce Şikayet Et
    merak etme kardeşim. özel kuvvetler keşif için girdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!