Afrin Operasyonu için yoğun diplomasi

ABD ve Rusya Genelkurmay Başkanları'nın telefonla görüştüğü bildirildi. Bu haberden sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştüğü aktarıldı.

Afrin Operasyonu için yoğun diplomasi
Afrin Operasyonu için yoğun diplomasi
GİRİŞ 20.01.2018 17:46 GÜNCELLEME 20.01.2018 19:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin dün Afrin’e yönelik hava bombardımanı başlatmasının ardından telefon diplomasi yaşanıyor. Reuters ajansı RusyaGenelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile ABDGenelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Suriye’deki durumu görüştülerini bildirdi. 

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi: “20 Ocak günü Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile Amerikalı mevkidaşı Joseph Dunford arasında telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Taraflar Suriye’deki gelişmeler yanı sıra iki ülkeyi ilgilendiren ve karşılıklı çıkarlara dayalı konuları ele almıştır.

ÇAVUŞOĞLU-TİLLERSON İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Tillerson ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşme, ABD tarafının talebi üzerine gerçekleşti. 

AKAR ABD VE RUS MEVKİDAŞLARINI BİLGİLENDİRDİ 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın harekat öncesi ABD Genelkurmay Joseph Dunford ve Rusya Genel Kurmay Başkanı Valery Gerasimov'u bilgilendirdi.

YORUMLAR 12
  • Gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin imam bildiğini okur.oberasyon başlamıştır.allahin izni ile gereği yapılacak.
    Cevapla
  • Zilan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav şimdi noluyo tam olarak biri bana açık ve net anlatabilir mi
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Olan şu Allahın izniyle harekata sonunda başlamışız. Bu tür görüşmeler diplomasi gereği olağandır. sahada ABD,RUSYA ve Rejim güçleriyle karşılaşmamak için tedbir alıyorlar.
    Cevapla
  • teröritler 6 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman mehmetçiğimize ve suriyeli özgür kardeşlerimize Allah nice zaferler nasip etsin, ırak ve suriye halkı özgür ve mutlu olsun. artık hiç kimse ölmesin. terör örgütleri temizlensin ırak ve suriyeye barış gelsin. artık insanların öldüğü yeter. bütün taraflar silah bıraksın. tüm silahlar terör örgütlerine çevrilsin. suriyede demokratik seçimler yapılsın. yeni bir devlet başkanı seçilsin. kavgalar savaşlar son bulsun. dünya barışı için herkes elini taşın altına koysun.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçiklerimize hayır ve destek duamız vardır
    Cevapla
  • akif. 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun reis. Şimdi onlar düşünsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?