NATO’dan Afrin Harekatı ile ilgili ilk açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’na ilişkin açıklama yapan NATO, “Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır” mesajı verdi.

NATO’dan Afrin Harekatı ile ilgili ilk açıklama
NATO’dan Afrin Harekatı ile ilgili ilk açıklama
GİRİŞ 21.01.2018 15:15 GÜNCELLEME 21.01.2018 16:10
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin istikrarsız bir bölgede bulunduğuna ve terörden belirgin şekilde acı çektiğine dikkat çekilen açıklamada, kendini savunma hakkı ön plana çıkarılırken ‘bu yapılırken orantılı ve ölçülü şekilde hareket edilmesinin’ önemine dikkat çekildi.

NATO’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin operasyon konusunda NATO üyesi ülkeleri bilgilendirdiği belirtildi. NATO yetkilisi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de Türk yetkililerle düzenli temas halinde olduğuna dikkat çekti. Stoltenberg, geçen salı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

NATO’nun Suriye’de sahada olmadığını vurgulayan NATO yetkilisi, “Küresel Koalisyon’un üyeleri olarak odakta ortak düşmanımız olan DEAŞ’ın yenilmesi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 110
  • deli..dolu 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ingiliz alamanya bilmem ne HALT ülkeler terör örgütlerine teröristlere her türlü silah bomba cephane eğitim para verirken üç maymunu oynuyordunuz taa,ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tepelerine yıldırım gibi çaktı ötmeye başladınız hadi hadi oradan ikile bu iş ya bitecek ya bitecek artık yarı yoldan dönmek yoktur çünkü eski yıllarda yapılan bütün terör operasyonu yarıda bırakıldığı için bütün bu ŞERLER başımıza gelmiştir şimdi kendi %yüz yerli ve milli silahlarımız bizleri kim kimler durduracakmış hem içeride,ki hem dışımızda,ki iTT'lere yiyorsa paçanız çıkın karşımıza adam gibi MADAAMM gibi değil.,
    Cevapla
  • info 6 yıl önce Şikayet Et
    Ok yaydan çıkmıştır.Bu saatten sonra ab,nato vs.ancak gerçek operasyon nasıl olurmuş onu seyrederler...Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Kızıl Lâle 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu pyd pkk ile çarpışıyor ,Deaş demedikki hiçbir zaman ,deaş diye birsey kaldi mi ,ama siz pyd pkk terör örgütü d i y e m i y o r s u n u z
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmak lazım tosun,sen söyle.
    Cevapla
  • Rıza Hordolaşoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir. Ne Rusya'sı ne ABD'si ne Fransa'sı hepsi ehli kitap kafir değil mi. Allah bize öğüt veriyor. Bu şeytanların yok birbirlerinden farkı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!