Suudi Prens 6 milyar $ ödedi esareti bitmedi

SUUDİ Arabistan’da kasım ayında başlatılan yolsuzluk operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve haftasonu serbest bırakıldığı açıklanan Suudi Prens Elvelid bin Talal’ın (63) şimdi de ev hapsinde olduğu iddia edildi.

Suudi Prens 6 milyar $ ödedi esareti bitmedi
Suudi Prens 6 milyar $ ödedi esareti bitmedi
GİRİŞ 31.01.2018 06:54 GÜNCELLEME 31.01.2018 06:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

18 milyar dolarlık (67.5 milyar TL) kişisel servetiyle dünyanın en zengin 100 kişisi arasında gösterilen Prens Talal’ın, gözaltında tutulduğu Riyad’daki 5 yıldızlı Ritz Carlton otelinden 6 milyar dolarlık kefalet karşılığında çıkarıldığı bildirilmişti. Serbest kaldığı gün gözaltında tutulduğu 5 yıldızlı ‘hapishaneden’ röportaj veren Prens Talal, hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

Daily Mail’e konuşan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakın kaynaklar, Prens Talal’ın tam anlamıyla serbest kalmadığını, yetkililer tarafından yakın takipte olduğunu ve yurtdışına çıkmasına izin verilmediğini bildirdi. Adı belirtilmeyen kaynaklar, “Prens Talal’ın iyi muamele gördüğü palavralarına inanmayın. Öyleyse neden tutuklansın ve bir şeyleri konuşması için alaşağı edilsin ki” ifadelerini kullandı.

TUTUKLU PRENSLERDEN 100 MİLYAR DOLAR KEFALET

SUUDİ Arabistan Başsavcısı Şeyh Suud Al Mojeb, ülkede kasım ayından bu yana yürütülen yolsuzluk operasyonları kapsamında, Suudi hükümetinin 100 milyar dolara el koyduğunu açıkladı. Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz’in talimatıyla Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından 4 Kasım 2017’de kurulan ‘Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’, aralarında 11 prens ve 4 bakanın da olduğu birçok üst düzey kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Suudi Başsavcı, tahmin edilen tahakkuk bedelinin 400 milyar riyal (106 milyar dolar) olarak hesaplandığını ve bunlar arasında gayrimenkuller, ticari varlıklar, tahviller, nakit para ve diğer varlıklar olduğunu bildirdi.

YORUMLAR 12
  • Cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm afrika nın yılık gıda harcaması, 55 ülke 50 milyar dolar.. 1 milyar 200 milyon gibi insan yaşıyor.. Bu Talal denen adamın tek aşına serveti ise neredeyse 70 katrilyon TL..
    Cevapla
  • SELAMİ UÇAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelir adaletsizliğinin zirve yaptığı bir durum bu. Bu paralarla Afrika ve dünyadaki tüm yoksulluklar biterdi.
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Zulme zalimlige destek verenleri rabbim perişan etsin amin
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sömürgesi olacak yakında...
    Cevapla
  • Cemelli 6 yıl önce Şikayet Et
    Her biri bir afrika ülkesine yatırım yapsa afrika ayağa kalkar. Amerikaya yedirsinler bakalım, bunların sonu çok kötü olacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!