"Mülteciler Hristiyan değerleri tehdit ediyor"

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Macar mevkidaşı Viktor Orban ile Viyana’da bir araya geldi. Kurz, AB düzeyinde yeni bir sığınmacı sistemi uygulanması gerektiğini savunurken Orban, Avrupa’da paralel toplum istemediklerini söyledi.

"Mülteciler Hristiyan değerleri tehdit ediyor"
"Mülteciler Hristiyan değerleri tehdit ediyor"
GİRİŞ 31.01.2018 11:00 GÜNCELLEME 31.01.2018 11:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Macaristan’ın, Avusturya’nın yalnız komşusu değil aynı zamanda en önemli ticari ortaklarından biri olduğunu belirten Kurz, Orban ile görüşmesinde başta ikili ilişkiler olmak üzere AB’nin geleceği gibi önemli konuları konuştuklarını söyledi. Kurz, iki ülkenin de AB dış sınırlarının korunması ve yasa dışı göçmen girişinin durdurulması konusunda hemfikir olduğunu vurgulayarak, “AB içinde sığınmacıların dağıtılmasına yönelik sistem işlemiyor. Avrupa’ya yasa dışı göçmenlerin girişini durdurmalıyız ve güvenliği sağlamalıyız” diye konuştu.

Sınırların korunması hususunda Macar ve Avusturya emniyet güçlerinin iş birliği içinde hareket ettiğine değinen Kurz, “AB düzeyinde yeni bir sığınmacı sistemi uygulanması gerekiyor. Avrupa’ya kimin göç edeceğine insan kaçakçıları değil, göçmen alacak ülkeler karar vermelidir” dedi.

 

 

‘GÖÇ, AVRUPA’YI TEHDİT EDİYOR’

Başbakan Orban da her iki liderin aynı siyasi oluşumdan geldiğini belirterek, Macaristan’ın AB’nin Balkan bölgesine doğru genişlemesini desteklediğini söyledi. Orban, Avrupa’nın geleceğini tehdit eden en önemli tehlikenin ise göç sorunu olduğunu ileri sürdü. 
Avrupa’nın Hıristiyan kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Orban, “Ben burada dini boyutu değil kültürel boyuta işaret ediyorum. Bizler Hıristiyan toplumunda yaşamımızı sürdürüyoruz ve bu yaşam tarzı korunmalı. Bizim için bu kimlik önemlidir. Bence Avrupa’nın paralel bir topluma ihtiyacı yok. Bunun aksine bizler Hıristiyan temel değerleri korumalıyız” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    AMA onkari sömürmek paralari calmak Baska haaa Yûce Allah kimseyi size muhtac etmesin
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizde mültecileri size yollasak da bizde kurtulsak
    Cevapla
  • ceylan 6 yıl önce Şikayet Et
    ne zararlari var sana vicdansiz
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    burda almanyada birtane alman halkının kiliseye gittiğini görmedik , 1000 kişiden biri belki gidiyor , hep yalan hep dolan yola devam
    Cevapla
  • celali topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Hıristiyan aleminin, tek değeri maddedir..
    Cevapla
  • Ali Veysel 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar petrol vermese aç kalırsınız insan müsveddeleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu