Barzani’den PKK’ya kapı desteği

Barzani yönetiminden PYD/PKK'ya yardım eli. Afrin gündemiyle toplanan Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu, Kuzey Irak ile PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgeler arasında bulunan sınır kapılarının açık tutulmasını kararlaştırdı.

Barzani’den PKK’ya kapı desteği
Barzani’den PKK’ya kapı desteği
GİRİŞ 01.02.2018 07:01 GÜNCELLEME 01.02.2018 07:07
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Irak’ın kuzeyinde yasa dışı referandum kararı alarak tüm uyarılara rağmen halkı sandık başına götüren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), tutumunu Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı karşısında da sürdürdü. Referandum sürecinde PKK/PYD ile birlikte hareket eden IKBY Parlamentosu, Afrin’de de terör örgütünün yanında yer aldı.

SEVKİYAT SÜRECEK

 

 

Parlamento, Zeytin Dalı Harekatı gündemi ile toplandı. Toplantıda meclis üyeleri, ABD’nin IKBY topraklarından PKK/PYD’ye 5 bin TIR silahın taşındığı sınır kapılarının açık tutulması kararı aldı. Sınır kapılarından terör örgütüne yönelik sevkiyatların da devam etmesi kararlaştırıldı. Parlamento kapıların açık tutulmasına gerekçe olarak ise Afrin’e ulaştırılacak insani yardım ve sağlık malzemelerini gösterdi.

KAPILARI DEVRETMEMİŞTİ

Referandum girişimi sonrasında Merkezi hükümet, IKBY’nin elinde bulundurduğu sınır kapılarının kontrolünün kendilerine devretmesini istemişti. Terör örgütleri ile birlikte iş tutan IKBY yönetimi özellikle Suriye sınırındaki kapıları devretmemişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 90
  • yaşar dede. 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan barzani TC.seni soyunu saddamdan kurtarmıştı nankör ne çabuk unuttun.
    Cevapla
  • Kurdi 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH birliginizi daim etsin.
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha pkk ha pyd ha ıkb hepsi aynı
    Cevapla
  • Doğrucu Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah be Özal, zamanında ne demiştin: "Bir kaç top mermisi düşse ne olur. Biz de kuzeye girmeliyiz." Ama ne oldu, ülkemdeki batı sevici emperyalist uşakları buna şiddetle karşı çıktı ve ordumuzu engellediler. Ah be, zamanında...
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    CIA ajanı, Siyonist Maşası; sıranı bekle!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini