Ürdün, Kudüs kararı yüzünden baskı altında

Ürdün Kralı II. Abdullah, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına karşı çıkması sebebiyle Ürdün’ün ekonomik baskıya maruz kaldığını söyledi.

Ürdün, Kudüs kararı yüzünden baskı altında
Ürdün, Kudüs kararı yüzünden baskı altında
GİRİŞ 01.02.2018 11:38 GÜNCELLEME 01.02.2018 11:38

Kral II. Abdullah “Kudüs’ün kimliğinin korunması için Avrupa ve Hristiyan dünyası ile yardımlaşmak gerektiğini İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da yapılan zirvesinde ve İslam Arap ülkelerinin liderlerine açıkladım” dedi.

Kral II. Abdullah, Ürdün Üniversite öğrencileriyle yaptığı görüşmede, Kudüs konusundaki siyasetleri sebebiyle çok ağır iktisadi ve siyasi baskıya maruz kaldıklarını, Kudüs konusunda kendi taraflarına geçmeleri halinde ekonomik baskıların azaltacağı konusunda mesajlar aldıklarını söyledi.

Ürdün Kralı, Kudüs’ün Müslüman ve Hristiyanların Kutsal şehri olduğunu, Müslümanlara olduğu gibi İsrail’in Filistin’de kiliselere de baskı yaptığını vurguladı. Kral II. Abdullah, bu konuda başarılı olmaları için Avrupa ve Hristiyan dünyası ile işbirliği yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Ürdün Kralı II. Abdullah önceki gün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı ikili görüşmede, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin bütün dünyada kabul edilmesi için birlikte hareket edecekleri konusunda görüş birliğine vardıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! SGK anlaşmayı duyurdu
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde