Belçika uyku haplarına savaş açtı!

En fazla uyku ilacı ve sakinleştirici kullanılan ülkelerden biri olan Belçika'da, bu ilaçlara karşı kampanya başlatıldı

Belçika uyku haplarına savaş açtı!
Belçika uyku haplarına savaş açtı!
GİRİŞ 02.02.2018 15:19 GÜNCELLEME 02.02.2018 15:19

 En fazla uyku ilacı ve sakinleştiricinin kullanıldığı ülkelerden olan Belçika'da, bu ilaçların kullanımını azaltmaya yönelik düzenlenen kampanya basına tanıtıldı.Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Belçika eczaneleri günlük 1,25 milyon doz uyku ilacı ve sakinleştirici satışı gerçekleştiriyor. Belçika dünya genelinde bu ilaçların satışının en fazla yapıldığı ülkelerden biri." ifadesini kullandı.

Hastaların ve sağlık çalışanlarının bu ilaçların yan etkileri hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Maggie, uyku hapları ve sakinleştiricilere "son çare" olarak başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

KADINLARDA KORKUNÇ RAKAM :YÜZDE 40'A ÇIKIYOR

De Maggie, kampanyanın amacının, bu ilaçlara alternatif olarak sağlıklı beslenme, uyku düzeni ve spor gibi seçenekleri ön plana çıkarmak olduğunu ifade etti.Belçika Kamu Sağlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü, Belçika'da 15 yaş üstü bireylerin yüzde 13'ünün, 75 yaş üstü erkeklerin yüzde 26'sının, kadınların ise yüzde 40'ının uyku hapı ve sakinleştirici kullandığını belirtiyor. 

14 GÜNDEN SONRA RİSK BAŞLIYOR

Ekseriyetle benzodiazepin içeren bu ilaçların düşük dozda ve kısa süreliğine kullanılması tavsiye ediliyor. Uyku hapı ve sakinleştiricilerin 14 günden fazla kullanılması durumunda bağımlılık riski artarken, en çok görülen yan etkileri arasında da zihinsel bozukluk, bayılma tehlikesi ve gün içinde uyku artışı yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!