Fransa'dan işgal itirafı: Yanlış yaptık!

Perşembe günü Tunus'ta konuşan Fransa Başbakanı Emanuel Macron, geçmişte Libya lidderi Muammer Kaddafi'nin dış güçlerce düşürülmesinin bugün bölgede yaşanan istikrarsızlık ve felaketlerin nedeni olduğunu söyledi.

Fransa'dan işgal itirafı: Yanlış yaptık!
Fransa'dan işgal itirafı: Yanlış yaptık!
GİRİŞ 03.02.2018 15:50 GÜNCELLEME 03.02.2018 17:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fransız lider Emanuel Macron, ABD ve AB’nin Libya’ya müdahalesinin tartışmasız olarak bölgedeki krizi tetiklediğini söyledi. Tunus’ta Perşembe günü yaptığı konuşmada ordu ve polise, Afrika’daki insan ticaretine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Macron, bölgede dönen insan ticareti ve istikrarsızlıkla ile ilgili ”Avrupa, ABD ve diğer ülkeler bölgede şu an yaşanan felaketlerden tartışmasız şekilde sorumludur.” İfadelerini kullandı.

 

 

NATO’nun 2011’de Libya’ya müdahalesini eleştirdi.

“Batı, savaş sonrası yıkılmış ülkeyi kanunsuzluğa sürükledi sonra da durumun kontrolünü kaybetti. Tek taraflı ve askeri yöntemlerle duruma çözüm getirme düşüncesi yanlıştır” dedi.

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi’yi indirmeye karar veren “bazı” ülkeleri kast ederek “Libya’dan kilometrelerce öteden, Libya’daki olaylara, hiçbir politik projemiz olmadan, müdahale etmeye karar verdik… Baskıcı bir lideri indirmenin sorunları çözmeye yeterli olacağını düşündük.” sözlerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • Cihangir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne iğrenç ve yüzsüz insanlar bunlar. Yok şu yapılan hata. Yok NATO nun yaptığı şöyle. Sonuç.
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Libya mı? Yeryüzünde tüm kıtalara ifsadlarını katliam soykırım fitne sömürü uyguladınız
    Cevapla
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    milyonlarca müslümani katlet sonra özür! dile ama tazminat ödeme.Olmayan ermeni soykirimi icin kanun cikar bu lanet devletin adi fransa.
    Cevapla
  • Mevlut Yaman 6 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü Dost ve Müttefik(!) Masumlara zulüm, sizin gen izde var.. Geçmişte masumların kan ve gözyaşlarını oluk oluk akıttınız,bu günde akıtmaya devam ediyorsunuz..Siz kendi yumurtasını pişirmek için Dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen, Baş teröristin(Siyonizmin)Figüranlarısınız..
    Cevapla
  • ...... 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu suçun yarısı Batı'nın yarısı Kaddafi nin yanında durmayan Libya halkının.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular