ABD PYD için çatışmaya girdi

Terör örgütlerini destekleyen Amerika, artık onlar için savaşa da girmeye başladı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Esad'ın saldırı düzenlediği PYD'nin uzantısı SDG için çatışmaya girdi.

GİRİŞ 08.02.2018 07:17 GÜNCELLEME 08.02.2018 10:24
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

ABD'nin tırlarla silah taşıdığı PYD, Esad rejimi tarafından saldırıya uğradı. Saldırı anında teröristlerin karargahında bulunan ABD askerleri, Suriye ordusuna karşı ateş açtı.

DEAŞ YALANI DEVREYE SOKULDU

 

Yaşanan çatışmanın ardından ABD, PYD birliğini DEAŞ ile mücadelede ortak olarak gördükleri için savunmaya geçtiklerini belirtti.

Açıklamada “Koalisyon, koalisyon askerlerini ve ortak kuvvetleri savunmak üzere, küresel DEAŞ karşıtı koalisyon misyonuna angaje olan ortaklar, karşı saldırıyı düzenleyenleri püskürtmek üzere saldırı düzenledi.” ifadesi yer aldı.

ABD'nin resmi açıklamasında 500'den fazla rejim askerinin katıldığı saldırıda tanklar, toplar ve çoklu roket sistemleri kullanıldığı belirtildi. Çıkan çatışmada 100'den fazla rejim kuvveti öldürüldü.

YORUMLAR 72
  • Hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele / sözde "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı. ORTASI : IŞID'ı manivela olarak kullanarak Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körükleyerek "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi . TAVANI : Tüm müslümanlara yönelik dünya çapında "terörist İslam" algısını yerleştirip, Ortadoğuda İsrail ile aynı ırkdan geldiklerini açıkladıkları Kürtleri kullanarak, "israil ile Barzanistan arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfı ile birleştirilmesi,petrol sahalarının işgal edilmesi ve VADEDİLMİŞ TOPRAKLARIN ELE GEÇİRİLMESİ amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞII !!!!!!
    Cevapla
  • Kumru 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah ABD nin belasini versin
    Cevapla
  • Sadi 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin derdi terör koridoru oluşturup türkiye'yi saf dışı etmek
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin derdi pyd teröristleri değil petrol yatakları
    Cevapla
  • Mustafa Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi sürekli Kandıran arkadan vuran Kalleslik yapmakta sakinca görmeyen Dünya Terör örgütlerine destek vermeyi caiz gören başka ülkeleri teröre destek veren ülkeler olarak görüp ambargo uygulayan ortak düşman ABD nin bölgeden kovulması için Esedle görüşülmelsi ortak tavır alınmalı.
    Cevapla
  • s.y. 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum yoruma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı