Kuzey Kore'den Olimpiyat öncesi gövde gösterisi

Kuzey Kore, Kış Olimpiyatlarının arefesinde düzenlediği askeri törenle gövde gösterisi yaptı.

GİRİŞ 08.02.2018 15:24 GÜNCELLEME 08.02.2018 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçit töreni ordunun kuruluşunun 70'inci yıl dönümü dolayısıyla yapıldı.

 

Bu yılki tören, geçen yılların aksine canlı yayınlanmadı. Ancak dünyanın gözü olimpiyatlar için hazır Kore Yarımadası'ndayken, Kim Jong Un yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

ABD askeri seçeneği masada tutuyor

Pyongyang, Olimpiyat Oyunları'nı siyasete alet etme gibi bir planının olmadığını belirtip, komşu ülkeye sporcu göndererek ılımlı bir tavır sergilese de ABD yeni yaptırımların yolda olduğunu duyurdu.

Açıklama, Güney Kore'ye geçmeden önce Japonya'daki Amerikan üslerini ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'den geldi.

Pence, Dün de açıkladığımız ekonomik ve diplomatik yaptırımlarla birlikte, en ağır yaptırım politikası izleyerek Kore Yarımadası'ndaki sorunları barışçıl bir şekilde çözmeyi umut ediyoruz. Ancak tabi ki diğer tüm seçenekler de masada duruyor." dedi.

Olimpiyat protokolünde gerginlik çıkabilir

2018 Kış Olimpiyatları spordan ve sporculardan çok politika ve güç dengesiyle konuşulur oldu.

Son olarak açılış törenindeki protokolde nasıl bir tablo ortaya çıkacağı merak ediliyor.

Amerikalı ve Kuzey Koreli temsilcilerin görüşmeye niyeti yok. Fakat törenindeki oturma düzeninde yan yana gelme ihtimalleri oldukça yüksek.

Ölen eski ABDli Kuzey Kore esirinin babası Pence'e eşlik edecek

ABD Başkan Yardımcısı Pence'e, Kuzey Kore'de hapis yattıktan sonra evine döner dönmez hayatını kaybeden Amerikalı öğrenci Otto Warmbier'in babası eşlik ediyor.

Kardeş kim ABD'nin kara listesinde

Kuzey Kore'yi ise Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong temsil edecek. Kim, ABD'nin yaptırımları kapsamında, kara listede yer alıyor.

Bir yanda müttefiki, diğer yanda düşman kardeş olarak bilinen komşusu... Bu durumda en çok ev sahibinin başının ağrıyacağı söyleniyor. 

Güney Kore oturma düzeninin nasıl olacağı hususunda henüz bir açıklama yapmadı.

Bazı kaynaklar, Seul'ün iki ülkenin hassasiyetlerine göre bir plan üzerinde çalıştığını söylerken, konuya yakın bir yetkilinin protokolle ilgili 'tam bir baş ağrısı' yorumunu yaptığı öne sürüldü. 

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 1
  • Dadaş Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD köpeği yoksun kuzey korenın karşısında sen daha kuzey kore kafa tutamıyorsun biz türküleri anlamazsın bizim düşüncelerimizin yanına senın beyninde hücre çalışmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi