Çarpıcı 'Türkiye' çıkışı: NATO bunu kaldıramaz!

NATO eski Başkomutanı Stavridis, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak 'NATO bu operasyonda Türkiye’nin yanında durmalıydı' dedi.

Çarpıcı 'Türkiye' çıkışı: NATO bunu kaldıramaz!
Çarpıcı 'Türkiye' çıkışı: NATO bunu kaldıramaz!
GİRİŞ 09.02.2018 04:33 GÜNCELLEME 09.02.2018 04:38
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

NATO’nun eski Başkomutanı ABD Deniz Kuvvetleri’nden emekli Oramiral James Stavridis, NATO’nun Türkiye’nin devam eden Zeytin Dalı operasyonuna yeterince destek vermediği söyledi.

Akşam'ın haberine göre: Stavridis, “Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ savunulabilir ve haklı olarak düşünülebilir bir operasyondur.

 

 

NATO TÜRKİYE'NİN YANINDA DURMALIYDI

''Burada bir NATO üyesi ülkenin sınırlarındaki büyük bir güvenlik kaygısı mevcut. Terörist grup PKK’nın Türkiye’de düzenlediği saldırıların ardından bu operasyon Türkiye için gereklidir. Nitekim YPG, PKK ile bağlantılı bir örgüt. Hem ABD hem de NATO, Ankara’daki bu duyarlılığa saygı göstermeliydi. NATO açısından bir üyesinin bu durumda sınırında ‘tehditten arındırılmış güvenli bölge’ kurma ihtiyacı ise anlaşılır bir durum olmalı. NATO bu operasyonda Türkiye’nin yanında durmalıydı” dedi.

TÜRKİYE'NİN AYRILMASINI KALDIRAMAZ

StavrIdIs, ayrıca "Pentagon tüm kanallarını Türkiye’ye açmalıdır. ABD’nin bölgedeki en büyük stratejik önceliği Türkiye’nin NATO’da kalmasıdır. ‘En basit anlamıyla NATO, Türkiye’nin ayrılmasını kaldıramaz.’ NATO’nun eski Başkomutanı olarak görev yaptığım dönemde de Türk ordusunun profesyonelliğini ve Afganistan, Libya ile Balkanlar'daki katkılarından hep etkilendim" dedi.

YORUMLAR 75
  • erol 6 yıl önce Şikayet Et
    daha cookk yalvaracajsiniz emin olun
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar böyledir.Bir tanesi ortaya çıkarak kamuoyunun gazını alır ve dünyayı uyutmaya ,enerjiye çöreklenmeye, ülkelerin büyümesini engellemeye devam ederler...NATO fiilen gümlemiştir.Abd nin teröre desteğini engellemiyor.Üyesinin kaygılarına kayıtsız kalıyor...Dünya kamuoyu olan biteni görüyor...Zamanı gelince hesap kesilir...
    Cevapla
  • sivaslı 6 yıl önce Şikayet Et
    karanlıkta sen benimsin ben senin el içinde düşmanımsın sen benim işine çevirmiş bu emekli O.amiral geçenseneye kadar ordunun başındaydın şimdimi görüyorsun paşa bey.
    Cevapla
  • Walfor 6 yıl önce Şikayet Et
    İttifak zaten dağıldı abd nin terörist ittifakı belgesel haline getirilip masaya konacak abd çöküyor hemde hızlı bir şekilde önümüzdeki süreç Avrupa içinde iç açıcı olmayacak
    Cevapla
  • Milli Mutabakat 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye duramadı?Tutan kimdi natoyu?Ne zaman durdu ki?Ya da ne zaman duracak MİLLETİMİZİN-DEVLETİMİZİN YANINDA?Nerede terörist varsa nato onlarla mi olacak!Lütfen ciddiyet!Söz konusu teroristler ve terörizm.Konu insan hayatı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'