Güpegündüz hepsini öldürüp...

Uluslararası haber ajansı, Arakan'da geçen yıl Eylül ayında 10 Müslüman'ın güpegündüz infaz edildiğini fotoğraflarıyla ortaya çıkardı.

Güpegündüz hepsini öldürüp...
Güpegündüz hepsini öldürüp...
GİRİŞ 09.02.2018 10:53 GÜNCELLEME 09.02.2018 10:59
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Reuters haber ajansı, Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanların (Rohingyalar) askerler ve köylüler tarafından öldürülmesine ilişkin bir araştırmanın detaylarını yayımladı.

Ajans, Myanmar'da tutuklanan iki gazetecisinin bu araştırma nedeniyle hapsedildiğini söylüyor.

 

 

Gazeteciler, Myanmar'da devlet sırları kanununu ihlâl etmekle suçlanıyor.

Ajans, Wa Lone ve Kyaw Seo Oo isimli iki muhabirinin, gaçen yıl Arakan eyaletinde 10 kişinin öldürülmesini ortaya çıkardıklarını söylüyor.

Ajans bu kişilerden ikisinin Budist köylülerce keskin aletler kullanılarak öldürüldüklerini, diğerlerinin ise ordu tarafından vurulduğunu söylüyor.

Myanmar ordusu tarafından yapılan bir soruşturmanın sonuçları gazetecilerin bulgularını desteklemiş ancak araştırmaya ilişkin açıklamada söz konusu 10 kişi 'Bangladeşli teröristler' olarak tanımlanmıştı.

Myanmarlı gazeteciler Wa Lone ve Kyaw Soe Oo, 12 Aralık'ta polisle buluştuktan sonra gözaltına alınmıştı.

Yetkililer gazetecilerin "Arakan eyaletine ve güvenlik güçlerine ilişkin önemli ve gizli hükümet belgelerini ellerinde bulundurmaktan tutuklandıklarını" açıkladı.

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 62
  • vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    Zalimer için yaşasın CEHENNEM
    Cevapla
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkan taaa nire biz su basımızın ucundakilere el uzatamıyoruz. Güçlü olmalı bu millet başka çaresi yok. Caydırıcı olmalıyız.
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Buraya da bir harekat lazım. Uçak gemisi boşuna değil.
    Cevapla
  • Yusuf66 6 yıl önce Şikayet Et
    Eeeey koca Osmanlı eey koca imparator 7 kıtayı hükümeden ecdadımız neredesin yetiş bak gör ümmet ne halde içim yanıyor daralıyorum üzülüyorum kahroluyorum geel artık mehdi aleyhisselam gel yalvarıyorum gel
    Cevapla
  • Kurtuluş 6 yıl önce Şikayet Et
    İslamı ciddi yaşamak islamın özüne dönmek her ferdin kendisini islam toplumunun bir neferi olduğunu bilerek hayatını bu yönde şekillendirmesi gerektiğini idrak etmesinden geçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar