ABD'den Suriye'de Rusya'yı çıldırtan hamle!

Rusya Savunma Bakanlığı bünyesinde yayınlanan ‘Krasnaya Zvezda' gazetesi, Suriye'nin Deyr ez Zor kenti yakınlarında Fırat Nehri üzerinde inşa edilen köprünün suların aniden yükselmesi ile tahrip olduğunu ve olayın ABD'nin desteklediği güçlerin Tabka Barajı'nın kapaklarını açması nedeniyle gerçekleştiğini yazdı.

ABD'den Suriye'de Rusya'yı çıldırtan hamle!
ABD'den Suriye'de Rusya'yı çıldırtan hamle!
GİRİŞ 09.02.2018 15:32 GÜNCELLEME 09.02.2018 15:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya ordusu, eylül ayında Deyr ez Zor yakınlarında Fırat Nehri üzerinde, askerlerin ABD öncülüğündeki koalisyonun desteklediği güçlerin bulunduğu doğu tarafına geçebilmesi için 210 metre uzunluğunda bir köprü inşa etti.

Krasnaya Zvezda, 6 Ocak'ta şiddetli yağmurlar olmamasına rağmen, nehrin sularının aniden birkaç metre yükseldiğini ve artan debi nedeniyle köprünün tahrip olduğunu bildirdi.

 

 

'SURİYE ORDUSUNU ENGELLEMEK İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR' 

Haberde "Suların yükselmesinin ardından köprü ertesi gün tahrip oldu. Suriyeli uzmanlar tarafından gerçekleştirilen incelemede, sudaki ani yükselmenin ABD öncülüğündeki koalisyonun kontrolündeki bölgede bulunan Tabka barajının kasıtlı olarak açılmasından kaynaklandığı tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Barajın kapaklarının açılmasını gerektiren başka bir teknik ihtiyacın da olmadığı vurgulanan haberde "Kapaklar, Suriye ordusunun nehrin diğer tarafında güçlenmesini önlemek için açılmış olabilir" dendi.

YORUMLAR 4
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce katil eset yönetimden uzaklaştırılmalı, sonra Türkiye, Suriye, Rusya ve katılırsa iran ortak operasyonla suriyedeki tüm yabancıları temizlemeli
    Cevapla
  • elbey 6 yıl önce Şikayet Et
    abd kapakları açıp birikensuyu bitirip yazında kıtlıgı yaşatmak istiyor kafir.
    Cevapla
  • ferhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ne çileden çıktı amma ha.
    Cevapla
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    zamanında daeşin ne kadar vahşi kendilerininde ne kadar cici terörist oldukları yalanını yedirmek için daeşli teröristlerin tabka barajını havaya uçuracakları yalanını dünyaya yaymışlardı. ne oldu hala ayaktamı o baraj. şimdi kendileri bile bile su salıp etrafı mahvediyorlar. amaçıt yok kimsede! anasından yalancı doğmuş bunlar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız