Çemezov: Trump hiçbir şey yapmıyor

Rusya savunma sanayi şirketi Rostech'in Başkanı Sergey Çemezov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’yla ilişkileri düzeltmek istediğini söylemesine rağmen bu yönde hiçbir şey yapmadığının altını çizdi.

Çemezov: Trump hiçbir şey yapmıyor
Çemezov: Trump hiçbir şey yapmıyor
GİRİŞ 11.02.2018 12:04 GÜNCELLEME 11.02.2018 12:04

Washington Post’a konuşan Çemezov, "Evet, böyle söylüyor ama hiçbir şey yapmıyor. Gerçekte tamamen bunun tersi yaşanıyor. Bakın, yeni listeler (ABD Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı 'Kremlin listesi') ortaya çıkıyor. Bu ne? Bu ilişkileri iyileştiriyor mu? Sanmıyorum" dedi.

Trump'ın başkanlığının ilk dönemlerinde Rusya’ya yaptırımlar konusunda değişik tutum beklediklerini dile getiren Çemezov şu ifadeleri kullandı: "Seçim kampanyasında, yemin töreninden sonra Rusya’yla ilişkileri gözden geçireceğini ve (eski ABD Başkanı Barack) Obama hükümeti yüzünden çıkan gerilimi ortadan kaldıracağını ilan etmişti. Maalesef bu henüz gerçekleşmedi, çünkü kendini farklı kontrol mekanizmaları arasında buldu. Bu durum onun için de kolay olmayabilir. Bekleyip göreceğiz. Belki ilerleyen zamanlarda Rusya'yla ilgili bir şeyleri değiştirmesine yardımcı olacak bazı fırsatlar yaratacak kadar hüç kazanır."

Bununla birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin en kısa zamanda iyileşmesinin tüm dünyaya yarar sağlayacağını belirten Çemezov, "Rusya ve Amerika arasındaki ilişkiler ne kadar yakın olursa o kadar fazla silah azaltacak ve bunun başında nükleer silahlar geliyor. Ama şu anda ne görüyoruz? ABD yeni nükleer doktrin kabul ediyor. Bu, dünyadaki durumun iyileşmesini sağlamaz" yorumunda bulundu.

Çemezov, "Yeni doktrin nelere yol açar?" sorusuna da "Bu, yeni silahlanma yarışına yol açar çünkü biz de Amerikalıların yaptığını yapmak zorunda kalırız" yanıtını verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı