ABD jetleri YPG'yi vurdu

Suriye'nin en büyük petrol sahası olan Deyrizor'da ABD'nin; YPG'nin toplanma alanını vurduğu belirtildi.

GİRİŞ 11.02.2018 20:27 GÜNCELLEME 12.02.2018 13:13
Bu Habere 605 Yorum Yapılmış

Suriye'de YPG'nin konuşlandığı Deyrizor'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Suriye'nin en büyük petrol sahası olan bölgede ABD operasyon gerçekleştirdi. ABD'nin yanlış koordinatlar ile gerçekleştirdiği operasyonda terör örgütü YPG/PYD/PKK'nın toplanma alanı vuruldu.

300 TERÖRİST ÖLDÜ

ABD'nin müttefik olarak görüp birlikte operasyonlar gerçekleştirdiği YPG'nin hakimiyet altında tuttuğu Deyrizor'da ABD uçakları operasyonlar gerçekleştirdi.

 

Yanlış koordinatlar ile yapıldığı tahmin edilen operasyonda 300 YPG'linin ABD'liler tarafından etkisiz hale getirdiği belirtilirken, bölgede konuşlanan YPG'li teröristlerin büyük zaiyat verdiği belirtiliyor.

KASIT MI HATA MI?

YPG ile ABD, DEAŞ karşıtı operasyonların başlatıldığı günden bu yana el ele operasyonlar yürütüyor. YPG'nin son zamanlarda petrol kenti Deyrizor'da hakimiyet alanını artırması ve beraberinde gelişen Suriye'de petrolün sahipliği kavgası Rusya-YPG-ABD-İran ve rejimin kavgalarına neden oluyor.

YORUMLAR 605
  • mrt 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçek hedef neydiki?
    Cevapla
  • Hlc 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesin yalandır.
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu haber doğrudur...
    Cevapla
  • Samir 6 yıl önce Şikayet Et
    Oldu ise ab(ırt)d,nin yaptığı ilk hata değilki buna benzer niceleri mesela egede bir tatbikatta bizim gemimizi vurmuş yanlış hatırlamıyorsam 6 aslan evladımız şehit olmuş pardon yanlışlık oldu deyip olayı kapatmışlardı kah..lik kanlarında var akrep misali suyu sırtında geçerken sokuverir ne yapayım huyum bu der.
    Cevapla
  • Acaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Duy da inanma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu