ABD'den flaş YPG açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD destekli SDG adını kullanan PYD/PKK unsurlarının bir bölümünün diğer bölgelerden Afrin'e kaydığını kabul etti.

GİRİŞ 12.02.2018 08:30 GÜNCELLEME 12.02.2018 13:12
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Mattis, Avrupa seyahati sırasında gazetecilere DEAŞ’la mücadele konusunda açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

DEAŞ’a karşı mücadelenin Suriye’de devam ettiğini söyleyen Mattis, PYD/PKK’nın öncülüğünü yaptığı SDG içerisindeki bazı Kürtlerin Afrin’deki operasyonlar sebebiyle “dikkatlerinin dağıldığını” ve Afrin’e kaydığını belirtti.

 

Mattis şunları kaydetti:

SKANDAL SÖZLER: "AFRİN SALDIRI ALTINDA"

“Ayrıca şu anda Afrin’de devam etmekte olan dikkati dağıtan bir durum var. Bu durum SDG içerisinde yüzdesi net olmamakla birlikte yüzde 50 veya daha azı ya da çoğunun dikkatini dağıtıyor, Kürt arkadaşlarının Afrin’de saldırı altında olduğunu görüyorlar ve bu da onların dikkatinin oraya kaymasına sebep oluyor. Bazı durumlarda ise bazı birlikler oraya (Afrin’e) kaydı.”

"TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE SİLAHLI AYAKLANMA..."

Mattis ayrıca, Türkiye'nin, sınırları içerisinde "silahlı ayaklanmanın" devam ettiği tek ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Suriye sınırlarına dair meşru güvenlik kaygıları var ve biz bunu zerre kadar inkar etmiyoruz." dedi.

RESMEN AÇIKLADILAR

Pentagon daha önce bazı SDG unsurlarının kuvvet kaydırdığını dile getirmiş, ancak resmi bir ağızdan Afrin'e birliklerin kaydırıldığını belirtmemişti.

CANİKLİ İLE GÖRÜŞECEK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin hafta içinde Mattis'le Brüksel'de görüşmesi bekleniyor.

YORUMLAR 214
  • Nurullah19 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi daha iyi anladım. Amerkalıları kesinlikle amerkalılar yönetmiyor. Bunların askeri yöneticilerinin tümü abdal mumaraına yatıyor. eşit şartlarda kesinlikle bunlar savaş kazanamaz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Canikli egilmek yok
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sozde islami teror orgutu deas nedense bu gue kadar bir kafir olduremedi hep muslumanlara saldiriyor bu iste bir bit yenigi yokmu bu amerikain kurdugu sanal orgut topluma afa kesen deasi gosterip pkk ye devlet kurduruyor
    Cevapla
  • Anafor 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Ahı gitmiş vahı kalmış zavallı köpek boş boş havlama
    Cevapla
  • yiğit altar 6 yıl önce Şikayet Et
    Testinin içinde ne varsa dışarı o sızar. Bu mel'unların böyle planları var anlaşılan. Hükûmet bu Amerikalıları, Belçikalıları, Hdp lileri, Sezgin gibi chp lileri v.b. sıkı takip ettirmeli. Amerikada Almanyada, Belçikada "beyaz vosvoslar" dolaşmalı. Konsoloslukların sayısı artırılmalı (bunların dokunulmazlıkları var) işe yarar bilgiler toplanmalı. v.s... metod " yüze gül sırttan hançerle" Rus ayısından kaçalım derken, yılan dolu Nato kuyusuna saklanmışız meğer. "Nüfus planlamada bunların mel'un planlarındandır". Hep müslüman türk ailelere musallat oldular hain frenk uzmanlar. Artık tarkan gibi döğüşme vakti yaklaştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı