ABD'den yeni itiraf: Patlayıcı uzmanı eğitiliyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği raporunda ABD destekli SDG ismini kullanan PYD/PKK’nın Suriye’de “iç güvenlik gücü”, “sınır güvenliği gücü” ve “patlayıcı uzmanı” eğitmeye başladığı ve terörle mücadele güçlerini tekrar şekillendirmeyi planladığı bildirildi.

ABD'den yeni itiraf: Patlayıcı uzmanı eğitiliyor
ABD'den yeni itiraf: Patlayıcı uzmanı eğitiliyor
GİRİŞ 13.02.2018 06:34 GÜNCELLEME 13.02.2018 06:34
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Geçen yıl Ekim-Aralık aylarına ilişkin Başmüfettişlik raporunda ABD’nin Suriye’deki asker sayısının dört kat artırarak 2 bin civarına çıkardığı ifade edilirken ABD’nin Suriye’de toplam 12 bin 500 civarında asker eğittiği ve bunun 11 binden fazla kısmının SDG (PYD/PKK paravanı) kuvvetlerinden oluştuğu belirtildi.

Raporda “Savunma Bakanlığı, ABD ordusunun SDG’yi teçhizatlandırdığı ancak özellikle de YPG’nin kendilerine verilen silahları doğru amaçlarla kullandığından emin olmak için YPG’ye verilmek üzere işaretlenen ekipman ve malzemeleri takip ettiğini bildirdi.” ifadelerine yer verildi.

 

 

PATLAYICI UZMANLARI EĞİTMEYE BAŞLADI

Pentagon’un PYD/PKK’nın paravanı SDG güçlerini DEAŞ’tan alınan alanların güvenlik ve istikrarını sağlamak üzere eğitimden geçirdiği ifade edilen raporda şu ifadeler kullanıldı:

“SDG iç güvenlik kuvvetleri, sınır güvenlik kuvvetleri, patlayıcı uzmanları eğitmeye başladı ve terörle mücadele kuvvetlerini tekrar yapılandırmak üzere planlar yaptı.” Raporda SDG adını kullanan PYD/PKK'nın 3 binden fazla sözde Rakka İç Güvenlik Kuvveti eğittiği belirtildi.

ABD PKK’YA ORDU MU KURUYOR?

ABD Suriye’de PYD/PKK’nın öncülüğünde 30 bin kişiyi bulacak bir “Sınır Koruma Birliği” ve “Kuzey Suriye Ordusu” kurmaya hazırlandığını duyurmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • MURAT 6 yıl önce Şikayet Et
    biz pkk pyd ilemi savaşıyoruz yoksa onların adı altında saklı abd ilemi anlamadım arkadaş bu nasıl bir türk korkusu ve düşmanlığıdır yahu gelin lan topunuz gelin anasını satim bu milletin bağrındaki iman ve allah inancı oldukça siz değil sizin gibi 10 tane daha gelsin biz şehitlikten korkmuyoruz korksak bizimde sizden farkımız olmaz zaten o yüzden sizin ölülerinize ölü bizimnkilere ŞEHİT deniyor
    Cevapla
  • seko 6 yıl önce Şikayet Et
    USA will see boom as Vietnam
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    orduyu Türkler kurar pyd pkk nın oluşturacağı birlikler olsa olsa çapulcu topluluğu olur. Bunlar tüfeği birgün siyonist amerikaya çevirecekler hepsinin canı cehenneme kafirler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD türkiyenin açık düşmanıdır
    Cevapla
  • mahir 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyada abd gibi insanlığa hainlik eden hırsızve cani başka bir devlet yoktur üstler kapatılmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor