Amerika tutuştu: Türkiye'yi durduramıyoruz

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman Politico için bir yazı kaleme aldı. Türkiye’nin ‘kontrolden çıktığını’ belirten Edelman, Washington’un bunu açıkça söyleme zamanının da geldiğini yazdı.

Amerika tutuştu: Türkiye'yi durduramıyoruz
Amerika tutuştu: Türkiye'yi durduramıyoruz
GİRİŞ 14.02.2018 11:00 GÜNCELLEME 14.02.2018 11:00
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

"Türkiye Münbiç'e ilerlerse gerginlik çıkar"

Türkiye’in Suriye’ye girdikten sonra bir zamanlar hayal bile edilemeyen Türkiye ve ABD askerlerinin çatışması ihtimalinin de gündeme geldiğine dikkat çeken Edelman, “Bu artık endişe verici bir gerçeğe dönüşmüş durumda. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Kürt güçleriyle savaşması istikrarsızlığa yol açıyor. Ama asıl tehlike, Erdoğan’ın da ısrarla söylediği gibi Münbiç‘e ilerlemesi durumunda ortaya çıkacak. Bunu önlemenin tek yolu Amerikalı siyasetçilerin daha şeffaf bir dille Türkiye’ye bunu anlatmaları.” dedi.

Türkiye’nin Münbiç‘e ilerlemesi halinde ise Türk-Amerikan ilişkilerinin büyük yara alacağını söyleyen Edelman, “Zaten Rusya ile yakın ilişki içinde bulunması, Erdoğan’ın otoriter yönetimi ve Suriye’deki çıkar çatışmaları nedeniyle bir süredir Ankara-Washington ilişkileri gerilmiş durumda. ABD’nin bunları ‘hoş görmeyeceğini’ açık bir şekilde dile getirmesi iki ülke ilişkilerini kopmadan sürdürmek için de gerekli bir adım olacak.”

 

EDELMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE'DEN RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRDİ

Türkiye’ye karşı sert bir eleştiri tonu kullanmakla bilinen Edelman, Ankara ile Washington arasında ilişkilerin gerilmesine yol açan etkenleri şöyle sıraladı:

"Erdoğan yönetimi altında Türkiye, İran’a yönelik uluslararası ambargoları delmek için en büyük girişimleri ortaya koymuş. Türk medyası ABD’nin Suriye’deki gizli üslerini yayınladı. Bir Amerikalı papaz bir NASA çalışanı ve 2 konsolosluk çalışanı tutuklandı, bunlar Erdoğan’ın de facto rehineleri gibi tutuluyor. Geçen yıl Erdoğan’ın korumaları Washington’da protestoculara saldırınca hukuk tanımayan otoriterliği Amerikan topraklarına da ulaştı. Şimdi Türkiye Rusya’dan savunsa sistemi alıyor. Suriye’de ABD müttefiklerini saldırıyor ve bunları ABD emperyalizmine karşı direnişi olarak lanse ediyor.”

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 127
  • celali topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek istiyorki; Ey haçlılar OSMANLI zihniyeti uyandı.. ELHAMDÜLİLLAH..ey zındık ve zındıkalar istemesenizde ALLAH CC nurunu tamamlar..
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    İkiyüzlülük yalan hainlik terör katliam,kötü olan ne varsa sizde.Birde kalkıp bizemi laf etmeye çalışıyor kafirler
    Cevapla
  • Miran 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi toprağına dönse sorun kalmayacak bu işgallerde bitecek
    Cevapla
  • ayet genco 6 yıl önce Şikayet Et
    Eric !!!!! Zeytin Dalı gevrektir. anladın seeen. Ankara'da büyükelçilik yapmışsın. Bizi fazla zorlamayın. 15 Temmuzda milletin neler yaptığını,nasıl topyekün olduğunu gördün de TIRSTIN dimi. seni seniiiiiii
    Cevapla
  • Mb.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Kontrolünüzde olan manda Türkiye idi. Şimdi bağımsız Türkiye var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu