Schulz'un koltuğunu doldurmaya aday oldu

Martin Schulz’un istifasıyla boşalan SPD Genel Başkanlığına Andrea Nahles oturacak. Nahles salı günü toplanan parti meclisi tarafından oybirliğiyle genel başkan adayı seçildi. Genel Başkanlık koltuğuna ise kurultaya kadar Scholz oturacak.

Schulz'un koltuğunu doldurmaya aday oldu
Schulz'un koltuğunu doldurmaya aday oldu
GİRİŞ 14.02.2018 12:49 GÜNCELLEME 16.02.2018 13:54

Wiesbaden kentinde 22 Nisan’da yapılacak olağanüstü kurultayda, Andrea Nahles genel başkan adayı olacak. Nahles’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kurultaya kadar başkanlık koltuğunu en kıdemli genel başkan yardımcısı olarak Olaf Scholz, emaneten yürütecek. Kurultaya kadar Nahles’in geçici olarak parti başkanı olması planlanıyordu. Ancak bunun hukuksal açıdan sorun oluşturacağı kuşkusu üzerine parti meclisi bu çözüme gitti. 

Oy birliğiyle parti genel başkan adayı seçilen Nahles, SPD’nin yeni umudu. Schulz’la birlikte yoğun kan kaybına uğrayan SPD’yi Nahles’in yeniden ayağa kaldırması bekleniyor. Nahles’le birlikte SPD içinde kadro tartışmalarının da sona ermesi isteniyor. Parti yönetim kurulu toplantısının ardından kameralar önüne çıkan Andrea Nahles, oy birliğiyle aday önerilmesinin kendisi için “Büyük bir onur” olduğunu belirtti ve “Ülkemiz için büyük bir sorumluluk üstleniyorum” dedi. 
Kurultaya kadar geçici olarak parti genel başkanlığını emanet alan Olaf Schulz, Nahles için “Güçlü bir grup başkanı. Aynı zamanda güçlü bir genel başkan olacak” dedi.

 

‘HAYIR’A KARŞI UYARDILAR

Andrea Nahles şimdi parti üyelerinin koalisyona evet demesi için yoğun bir kampanya başlatacağını açıkladı. Partinin eski başkanlarından Franz Müntefering de partisini koalisyona ‘hayır’a karşı uyardı. Müntefering, koalisyona hayır çıkması durumunda SPD’nin önemini yitireceği uyarısında bulundu.
Nahles kurultayda tek aday olmayacak. Flensburg Büyükşehir Belediye Başkanı Simone Lange de adaylığını açıklamıştı. Ancak Simone Lange’ye şans tanınmıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü