ABD istihbaratından itiraf: Biz de müdahale ettik!

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) eski direktörlerinden James Woolsey, Rusya'nın, ülkesindeki seçimlere müdahale ettiği iddialarıyla ilgili, ABD'nin de başka ülkelerdeki seçimlere karıştığı itirafında bulundu.

ABD istihbaratından itiraf: Biz de müdahale ettik!
ABD istihbaratından itiraf: Biz de müdahale ettik!
GİRİŞ 17.02.2018 23:04 GÜNCELLEME 18.02.2018 13:41
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

CIA eski direktörlerinden James Woolsey, Amerikan Fox televizyonuna, Rusya'nın, ülkesindeki seçimlere ABD Başkanı Donald Trump lehine müdahale ettiği iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in 13 Rus vatandaşı ve 3 Rus kuruluş hakkındaki suç duyurusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"BAŞKA ÜLKELERİN SEÇİMİNE KARIŞTIK AMA İYİ BİR AMAÇ İÇİN YAPTIK"

 

ABD'nin de başka ülkelerdeki seçimlere karışıp karışmadığına ilişkin soru üzerine Woolsey, "Muhtemelen evet ancak komünistlerin iktidara gelmesini engellemek için, sistemin iyiliği içindi yani demokrasinin menfaatine, sadece iyi bir amaç için." dedi.

RUSLARDAN İLK YORUM

Bill Clinton'un başkanlığı döneminde CIA direktörlüğü yapan Woolsey'in sözleri, Rusya'nın Londra Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından "Her şeyi anlatıyor." yorumuyla paylaşıldı.

ABD'LİLER, RUSYA'NIN TRUMP LEHİNE SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Moskova, ABD'de 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale etmediğini savunsa da Amerikan istihbaratında Rusya'nın Trump lehine seçimlere müdahale ettiği konusunda konsensüs mevcut.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • fad 6 yıl önce Şikayet Et
    abd suriyede işgalci olarak bile konuşulmuyor ultra profesyonel işgal abd nin rolü suriye de içsavaşında ve sonrasında deşifre edilmeli....
    Cevapla
  • bir fakir 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir amaç dedikleri abd nin kontrolünde olması ile aynı anlama geliyor şu kafirlerin devrinin bittiğini görürüz inşallah...
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Mesela bir örnek verirmisiniz ha Türkiye Tayyip gitsin diye cok cabaladılar ama halkımız yemedi degilmi kafirler
    Cevapla
  • izmir-çankaya 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki seçimlere ve başbakan-cumhurbaşkanı ve genel kurmay başkanı seçilirken 2002 yılına kadar abd bize mudahale etti.şimdi her şeyi halk seçiyor abd ağzını açıp seyretmek zorunda kalıyor.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzda mudahale etmediniz mi?Kopekler....Kopek oglu kopekler..Memleket dahilinden bunlara destek olanlara ise soyleyecek kelime bulamiyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!