Merkel'in Genel Sekreteri bırakıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in liderliğini yaptığı CDU’nun Genel Sekreteri Peter Tauber, bu görevini bırakıyor. Dört yıldır bu görevde olan 43 yaşındaki Tauber’in yerine Annegret Kramp Karenbauer getirilmesi bekleniyor.

Merkel'in Genel Sekreteri bırakıyor
Merkel'in Genel Sekreteri bırakıyor
GİRİŞ 19.02.2018 14:51 GÜNCELLEME 19.02.2018 14:51

Peter Tauber’in, genel kurul öncesi yeni isim belirlemesi için Merkel’e fırsat vermek amacıyla göreve devam etmeyeceği belirtildi. Tauber, CDU içinde liberal kanadı temsil eden isimlerden biri olarak biliniyor. Tauber 2013 yılının Aralık ayından beri partinin iki numarası olarak sorumluluk üstlendi.

Tauber’in yerine kimin geleceğini Merkel bugün açıklayacak. Ancak basında yer alan haberlere göre yeni genel sekreter Annegret Kramp Karenbauer olacak. 
Saarland Eyalet Başbakanı Kramp Karenbauer’in 26 Şubat’ta yapılacak genel kurulda genel sekreter seçilmesi bekleniyor. 

CDU 26 Şubat’ta toplanacak genel kurulda SPD ile yapılacak koalisyon ortaklığını oylayacak. Kramp Karenbauer, SPD ile yürütülen koalisyon görüşmeleri sırasında yaptığı çalışmalarla Başbakan Merkel’in güvenini kazandı. Kramp Karenbauer, koalisyon görüşmeleri sırasında ciddi trafik kazası da geçirmişti. Kramp Karenbauer’in genel sekreter seçilmesi durumunda genel başkanlık koltuğundan sonra en önemli koltuğa da yine bir kadın siyasetçi oturmuş olacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları