Yine katliam yaptılar: En az 45 ölü!

Dün katliam haberlerinin geldiği Doğu Guta'daki vahşi saldırılar sürüyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bugünkü saldırılarda en az 45 kişinin öldüğünü duyurdu.

GİRİŞ 20.02.2018 14:11 GÜNCELLEME 20.02.2018 14:17
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Açıklamayı yapan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazar gününden bu yana süren saldırılarda en az 190 kişinin öldüğünü, 850 kişinin de yaralandığını duyurdu.

 

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil  yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Ancak Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan  ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırarak son aylarda  saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk  veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve  ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.

YORUMLAR 36
  • Muratcan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım Doğu Gutaya da maddi ve manevi destek gerek. Allah Sizlerden ebeden razı olsun
    Cevapla
  • Celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Rakka usa katliam yaptı ypg ile şehrin %87 yıkıldı , zalimlerin cezasını tez ver Yarab
    Cevapla
  • ABC 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif silahli gruplara gücün yetmiyor mu sivil insanları öldürüyorsun
    Cevapla
  • Kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    Gavuroğlu gavur esad! İsrail’in işini yapıyor! Toprak temizliği yapıp boş arazi oluşturup yahudilere yer hazır hale geliyor! Bazı zırtolar Kürdistan diye angırıyor! Kürt kardaşlarımın kalbinde böyle bir hesap varsa ölüm bunlara müstehaktır!
    Cevapla
  • Necati 6 yıl önce Şikayet Et
    hani bizim ordumuz için sivil katliamı yalanlarını ortaya atan insan hakları savunuculuğuna soyunan o soytarı batı şimdi nerde ha nerde!!! bize sivil katliamı hesapları sormaya kalkanlara cevap verme gereği dahi duymadan işimize bakmalıyız. bizi bu yolla sindirmeye çalışıcaklar öylemi!!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar