Hollanda'dan "cihat hutbesi" açıklaması

Hollanda'nın Hoorn Belediyesi, geçen hafta Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı Abdülkadir Geylani Camisi'nde okunan hutbede Afrin'le ilgili bölümün "cihat hutbesi" olmadığını bildirdi.

Hollanda'dan "cihat hutbesi" açıklaması
Hollanda'dan "cihat hutbesi" açıklaması
GİRİŞ 21.02.2018 14:36 GÜNCELLEME 21.02.2018 14:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hutbenin "cihat hutbesi" olmadığına kanaat getirildi

Hoorn Belediye Başkanı Jan Nieuwenburg meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçen hafta Abdülkadir Geylani Camisi'nde "cihat hutbesi" okunmadığını belirtti.

Konuyla ilgili Hoorn Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise savcılığın ve polisin de bulunduğu bir araştırma ekibinin incelemesi sonucunda "cihat hutbesi" okunmadığı sonucuna varıldığı ve bu yüzden cezai soruşturma başlatılmasına bir sebep olmadığı ifade edildi.

Algı yönetimi yapmak için fırsat kolluyorlar

HDV Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tonca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDV'nin basına olumsuz bir şekilde yansımasının üzücü olduğunu söyledi.

Hollanda medyasının ufak bir konuda bile algı operasyonu yaptığını belirten Tonca, "Biz doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Biz hiç bir zaman çizgimizden ayrılmayarak, hutbeler veya farklı çalışmalarımız aracılığı ile olsun İslam'ı gerçek manada anlatma konusunda yanlış birşey yapmıyoruz. Hutbelerimiz resmi internet sayfamızda her zaman yayınlanıyor onun için biz şeffaf bir kurumuz. Bu konuda hiçbir endişemiz yok." ifadesini kullandı.

Tonca, De Telegraaf gazetesinde çıkan haberle ilgili de avukatları aracılığı ile hukuk süreci başlattıklarını dile getirdi.

De Telegraaf gazetesi, Hoorn kentinde bulunan Abdülkadir Geylani Camisi'nde "cihat hutbesi" okunduğu iddiasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Türkiye olarak o günlerde gelecek
    Cevapla
  • İrfan 6 yıl önce Şikayet Et
    Algı. Ah ulan ah !!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir