Pentagon'dan YPG/PKK-Esed işbirliğine ilginç cevap

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Suriye rejimi yanlısı teröristlerin Afrin'e gelerek YPG/PKK'ya destek vermesine ilişkin soruları geçiştirdi.

Pentagon'dan YPG/PKK-Esed işbirliğine ilginç cevap
Pentagon'dan YPG/PKK-Esed işbirliğine ilginç cevap
GİRİŞ 23.02.2018 00:36 GÜNCELLEME 23.02.2018 07:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan White, rejim destekli teröristlerin YPG/PKK’ya yardım etmek üzere Afrin'e gelmesinin ABD'nin Beşar Esed rejimi ile işbirliği yaptığı anlamına gelip gelmediğine yönelik bir soruyu, bu konuda elinde bilgi olmadığını, soruyu daha sonra yazılı yanıtlayacağını belirterek geçiştirmeye çalıştı.

TRT Haber muhabirinin, "YPG veya SDG'nin Esed yanlısı güçleri ve İran destekli militanları karşıladığı görüntüleri gördünüz mü? Bu ikisi de ABD düşmanı ve ABD İran'ın bölgedeki etkisini kırmaya çalışırken, onları Suriye'den çıkarmaya çalışırken, ABD'nin sahadaki ortaklarının ABD düşmanları ile ittifak etmesi konusunda Pentagon'un düşüncesi nedir?" şeklindeki soruyla üstelemesi üzerine White, "Burası karmaşık bir savaş alanı. Bundan dolayı tüm taraflara ortak tehdit olan DEAŞ'a odaklanması çağrısında bulunuyoruz. Savaş bitmiş değil ve DEAŞ'a karşı savaştan alıkoyan her şey dikkat dağıtıcıdır." ifadesini kullandı.

 

 

YORUMLAR 16
  • Avrupa’lı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ortak tehdit DEAŞ’a karşı odaklanmalı dediği şifrelenmiş bir mesaj? Demek istediği Türkiye yani herkes ortak düşman Türkiye’ye odaklanmalı diyor? ABD düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığı yürütüyor hedef Türkiye’dir açık ve net.
    Cevapla
  • Karamanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Amaçları hepsinin Türkiye son kale
    Cevapla
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    İşine gelmedi kıvır bakım abd
    Cevapla
  • hain avcisi 6 yıl önce Şikayet Et
    deaş müdürleri pentagon 3.katta 100 numaralı odadalar. söyle onlara deaşı bitirsinler
    Cevapla
  • sedat aslan nizip 6 yıl önce Şikayet Et
    hmm dogru diyosun deaş = siz yani size odaklanmamiz lazim deşin sizden oldugunu bizzat baskaniniz trampet itiraf etmistir. ŞEYTAN =ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi