En kritik nokta! TSK baskılamaya başladı

TSK'nın Afrin ile Halep arasındaki en kritik nokta olan Tel Rifat’ın baskılanmaya başladığı öğrenildi.

GİRİŞ 24.02.2018 13:30 GÜNCELLEME 24.02.2018 22:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Önceki gün de rejim askerlerinden oluşan birlikler, kamyon ve otobüslerle silahlı şekilde Tel Rifat’a girdi.

Esad ve YPG’nin ortak denetiminde olan Tel Rifat, Afrin’in tam kuşatılması ve dışarıdan buraya tahkimatın engellenmesi açısından büyük önem taşıyor. Tel Rifat'in kuşatılmasıyla beraber Afrin'de sıkışan terör örgütü Afrin'de tamamen çembere alınacak.

Halep ve Azez istikametinden erişim olanağı bulunan Tel Rifat’ın doğusu TSK ve ÖSO’nun denetimine geçmiş, buradaki YPG/PKK unsurları, Azez’e yoğun havan saldırısında bulunarak direnç göstermişti.

Harekâtın en kritik dönemeçlerinden biri de; Afrin ile Halep arasında kalan Nubl ve Zahraa bölgesi ile Tel Rifat’ın kontrol altına alınmasıyla aşılabilecek.

 

 

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG’NİN RUSYA ESAD PROPAGANDASI

TERÖR örgütü PKK/YPG, Afrin’e militan ve mühimmat sevkıyatı yapmaya çalışırken, güzergâh olarak Fırat’ın doğusundan önce ABD’lilerin de bulunduğu Münbiç’e, buradan da Tel Rifat üzerinden Afrin’e ulaşıyor.

Önümüzdeki günlerde Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan Mare’den Tel Rifat’a yönelik yeni bir cephe açılması, teröristlerin buradan da sınırlanıp baskılanması planlanıyor. Terör örgütü ise Afrin’e ulaşan sınırlı sayıda teröristin Rusya ve Suriye bayrakları taşımasını kullanarak “Rusya ve Esad’ın desteğini aldık” algısını yaratmaya çalışıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 9
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafirin çıkarlarına hizmet eden bu aşağılık sürüngenler sürüsünü yok etmek, dünyanın en hayırlı işi olacaktır İnşaAllah.
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Boğun yılanı.Kafası kapan içerisine giriyor.O kafa kopacak İnşaALLAH.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    pek sevindim diyemem kendi göbegimizi kendimiz kesmemiz lazım verdi diyerek sevinmek ahmaklık yarın tekrar keser veya şartlar sunarlar millileşme yolunda gitmedikce sonu hüsran olucak ... zaman uyanma zamanı Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Serçe 6 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuza güveniyorum.Allahin gizli ordularıda mehmedimin yanındadır.Ençok biz Allah'a güvenirlik.Vur Mehmet'im Firavun'un ordusu PKK PYD YPG ye vur.
    Cevapla
  • Nazım 6 yıl önce Şikayet Et
    TSK ya teklifimdir: Teröristlere teslim olma şartı olarak Fistan giyme zorunluluğu getirsinler. Fistan giymeleri halinde kendilerine dokunulmayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı