Sinyali verdi! Katliama devam edecekler

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, BMGK'da Doğu Guta bölgesi için varılan ateşkes antlaşmasıyla ilgili konuştu. Bakıri, Doğu Guta bölgesine yönelik saldırıya devam edileceği sinyalini verdi.

Sinyali verdi! Katliama devam edecekler
Sinyali verdi! Katliama devam edecekler
GİRİŞ 26.02.2018 03:04 GÜNCELLEME 26.02.2018 03:30
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Doğu Guta bölgesine yönelik saldırıya devam edileceği sinyalini verdi.

İran'ın Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Bakıri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Doğu Guta bölgesi için varılan ateşkes antlaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

 

 

BAZI BÖLGELER ATEŞKES KONUSU DEĞİL

İran ve Suriye rejiminin ateşkese uyacağını ancak "teröristlerin" bulunduğu Şam banliyösü gibi bazı bölgelerin ateşkesin konusu olmadığını söyleyen Bakiri, Batı'nın Suriye'de istikrar istemediğini, Şam'ın mahallelerinin "temizlendiğini" gördükleri için ateşkesi öne sürdüklerini iddia etti.

Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'dan durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesinin yapılabilmesi için cumartesi günü düzenlenen BMGK toplantısında bir ay insani ateşkes kararı alınmıştı.

Suriye'de Rusya ve İran destekli Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta bölgesinde 14 Kasım 2017'den bu yana düzenlenen hava ve kara saldırılarında bin 100'ü aşkın sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

YORUMLAR 67
  • Sadık 6 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum bu İranın Perslerden bu yana (yaklaşık 2000 yıl) batıyla ,hrıstiyanlarla bir savaşı olmuş mu. Niye bu kadar çok Müslüman kanı dökmeye meraklılar.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil amerikan ustleri malesef bizim ulkemizde var. Israilin birinci hedefi irandir.
    Cevapla
  • İstanbul-18 6 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü hiçbir zaman gerçek manada İslamiyeti kabul etmedikleri gibi, İslam kılıncı ile kaybettikleri Pers imparatorluğunun intikamını, müslümanların kanını akıtarak ve aramıza fitne sokarak almaya çalışıyorlar. İran tarihin gördüğü en ırkcı faşist devlettir.
    Cevapla
  • feyza 6 yıl önce Şikayet Et
    siz insan mısınız ya?
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İran sana ne oluyor meshepciliği bırak .Amerika yı buradan çıkaralım . Sonunda inancımız bir . Yoksa sıra sana gelecek . Biracık olsun vicdana gelin ölen çocukların yerine kendi cocuklarınızı koyun
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepçilik için Müslüman kanı döken zalimler kahrolasınız.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de bir avuç azınlığın halkın çoğunluğunu katletmesi insanlık mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...