Tayland’daki festivalde dev Türk Bayrağı uçurdular

Tayland'da düzenlenen 38. Satun Uluslararası Uçurtma Festivali’ne Türkiye’yi temsilen katılan İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz, 60 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı uçurtmasını havalandırdı.

GİRİŞ 26.02.2018 09:34 GÜNCELLEME 26.02.2018 10:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük uluslararası uçurtma festivalleri arasında yer alan Satun Uluslararası Uçurtma Festivali Tayland’ın Satun kentinde başladı. Bu yıl 38’incisi düzenlenen festival 22-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalde Türkiye’yi İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz temsil ediyor.  

Mehmet Naci Aköz, festivalin ilk gününde Türk uçurtma kültürünü simgeleyen uçurtmaları havalandırdı. Gökyüzüyle buluşan rengarenk uçurtmalar arasında 60 metrekare büyüklüğündeki dev Türk Bayrağı uçurtma da vardı. Saatlerce havada kalan bayrak uçurtma görenleri kendine hayran bıraktı. Alanda bulunan katılımcılar ve ziyaretçiler Türk bayrağı uçurtmayla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

Uçurtma festivalinde bir de workshop gerçekleştiren Aköz, Türk kültürünün örneklerinden olan Türk bayraklı altıgen ve A4 kağıdından yapılan şeytan uçurtmaları Taylandlı çocuklarla birlikte yaptı. İki ayrı tasarımda yapılan uçurtmaları Satun Belediye Başkanına hediye eden Mehmet Naci Aköz, bir de ödül aldı.

Festivalle bağlantılı olarak 01 - 04 Mart arasında Malezya’da da bir festival gerçekleşecek. Bu yıl 23’üncüsü yapılacak olan Pasir Gudang Uluslararası Uçurtma Festivali’ne de katılacak olan Aköz. dev Türk Bayrağı uçurtmasını burada da gökyüzüne havalandırdıktan sonra ülkemize dönecek.

YORUMLAR 1
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    buda büyük bir başarı.helal olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu