Dujarric: Sözün bittiği yerdeyiz!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'de insani ateşkes kararına rağmen çatışmaların devam etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 28.02.2018 03:32 GÜNCELLEME 28.02.2018 09:15
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'de insani ateşkes kararına rağmen çatışmaların devam etmesine ilişkin, "Sözün bittiği yerdeyiz artık, Suriye'de savaşın başladığı günden beri silahların susması çağrısı yapıyoruz. BM Güvenlik Konseyi kararları tamamen görmezden geliniyor." dedi.

Dujarric, günlük basın brifinginde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'da yeryüzünde cehennemin yaşandığı sözünü hatırlattı.

 

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Elleri tetikte olan bütün tarafların ve onlar üzerinde etkisi bulunan ülkelerin, Suriye halkının çektiği acılara bakıp çatışmalara son vermesi gerektiğini ifade eden Dujarric, "Sözün bittiği yerdeyiz artık, Suriye'de savaşın başladığı günden beri silahların susması çağrısı yapıyoruz. BM Güvenlik Konseyi kararları tamamen görmezden geliniyor." değerlendirmesinde bulundu.

BMGK'de 24 Şubat'ta Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejim kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alındığını duyurmuştu.

Kararda, Suriye genelinde insani yardımların ''güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir'' bir şekilde ulaştırılabilmesi ve ''ağır hasta ve yaralıların'' tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan ''gecikmeden'' çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edilmişti.

YORUMLAR 53
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    istifa et. madem olmuyor herkes kendi başının çaresine bakın, zaten de öyle. 5 eşkıya dünyayı yöneteceğine herkes kendini kollasın.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bm yi kim takar. yeni mi fark ettiniz
    Cevapla
  • serdac 6 yıl önce Şikayet Et
    natoyu , birleşmiş milletleri , ab birliğini ... artık kimse tınlamıyor , herkes saygınlığını yitirdi , devir güç birliği yapmada geçiyor
    Cevapla
  • omer uymaz 6 yıl önce Şikayet Et
    artik görünen o ki kimse birleşmiş milletleri taktığı felan yok !!!
    Cevapla
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Bosna'da insanlık ölürken nerede idiniz? Alçak Hollanda askerleri gibi sizler de silâhsız mazlumları canilere teslim etmekle mi meşguldünüz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı