Rum liderden KKTC’ye skandal talep!

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakerelerinde Türklerle yeniden pazarlık masasına oturmak için bir dizi şart sundu.

Rum liderden KKTC’ye skandal talep!
Rum liderden KKTC’ye skandal talep!
GİRİŞ 01.03.2018 16:41 GÜNCELLEME 01.03.2018 16:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rum lider, “Önce Türkiye doğalgaz sondajlarına müdahale etmeyeceğini açıklayacak, ardından Türk askerinin çekileceği, Türkiye’nin garantörlüğünün kalkacağı ve garantör ülkelerin yanısıra BM Güvenlik Konseyi üyelerinin de katılacağı bir Kıbrıs konferansına katılmaya hazırım” dedi. KKTC anında cevap vererek, “Rum lider an itibariyle müzakerelere takoz koydu” açıklamasını yaptı.

Güney Kıbrıs’ta Ocak ayında yapılan başkanlık seçimlerini kazanan Anastasiadis, Rum meclisindeki yemin töreninde Türkiye ve KKTC’nin kabul etmeyeceği bir dizi şart ortaya koydu. Anastasiadis, “Türkiye Kıbrıs adasının yüzde 37’sini işgal ediyor (KKTC’yi kast ediyor). Türkiye bizim münhasır ekonomik alanımıza müdahale ederek yeni oldu bitti operasyonları yapıyor. Ne yazık ki durum kötüye gidiyor” dedi. 
 
“KIBRISLI TÜRKLER BENİ ÜZDÜ”

 

 

Kıbrıslı Türklerin, doğalgaz krizindeki tutumuyla kendisini üzdüğünü belirten Anastasiadis, İsviçre’de geçen Temmuz başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs müzakerelerine devam etmek için talepleri olduğunu ve bunları BM aracılığıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ilettiğini söyledi.

Rum lider şartlarını şöyle sıraladı:
 
*Türkiye, Kıbrıs açıklarında devam eden yabancı şirketlerin sondaj çalışmalarına bir daha müdahale etmediğinin garantisini verecek.
*Kıbrıs sorunu çözüm müzakerelerine garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin yanısıra BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ile AB de katılacaık. 
*Türkiye’nin garanti ve müdahale hakkı ile Türk ordusunun adadaki varlığını tamamen kaldıracak bir anlayışla masaya oturulacak.
*Yeni kurulacak devlet AB kurallarına tam uyumlu olacak.
 
KKTC BAŞBAKANI: AN İTİBARİYLE TAKOZ KOYDU

Rum liderin bu şartlarına KKTC’den anında cevap geldi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile haftalık rutin görüşmesinden çıkan Başbakan Tufan Erhürman, Rum liderin açıklamalarının çok sıcak olduğunu belirterek, “Bu açıklamalar yapıcı değil. Anastasiadis, geçmişte izlediği yoldan vazgeçme düşüncesinde olmadığını ispat etti. Şu an itibariyle Rum lider görüşme sürecine bir takoz koymuştur” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylemlerle Türkiye'yi tahrik etmeye çalışmayın, sizi muhatap almıyoruz. Biz istersek şartlarımızı sunar, sizi kanatlarımızın altına alırız zaten, Bunun için de bir şartımız olabilir. Önce Avrupa'nın himayesinden kurtulup abdest almanız gerekir. Başka şekilde bu kirli düşüncelerden arınamayacağınız ortada, ( istisnalar hariç )
    Cevapla
  • Ecdad 6 yıl önce Şikayet Et
    Birşeyi eksik saymış...bence tüm türklerinde kıbrısta TÜRKİYEYE gitsin 1 tane türk kalmasın sonra oturup barış imzalayalım deseydin Bird e....isteklere bak :)
    Cevapla
  • Ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkleri Türkiyeye yollamaktansa hepsini katletmeyi tercih ederdi aslinda.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu ben anlamadim bu isi rusya kirimi ilhak etti kimseye bakmadi ermeni karabagi aldi azeri bekler biz avrupa rum tarafini kendi içine aldi kuzeyi birakti biz neyi istiyoruz çocuklar gibi sanki yalvariyoruz ulan birakin onlari yok anlasacayik yok bilmem ne bitti rumlar ayri biz ayri anlasma falan yok yazik sanki korkakmiyiz çok yazik onlara sanki yalvaririz utaniyorum erkek gibi bitti bu deyin o kadar
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    sen kimin itisin sart sunabiliyorsun ya aklım cıldırcak kafayı bozucam olum sız kendınızı hangı dagın ıtı sanıyonuz sınırlarımıza kadar adaları almıslar daha bırde dayılanıyorlar sanıyorum verdıklerımızı alma zamanı fazlasıyla gectı bence sansınızı fazla zorlamayın
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    anaconda,adis ciğim istersen adayı size bırakalım ordaki türkleri tahliye edelim .sonra size yüklü bi miktarda para verelim sonra canınız başka ne isterse söyleyin biz yapalım..başka bi istediğin varmı söylemessen darılırım bak...ne diyon len sen meymenetsiz anaconda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar