Esed rejimi yine katliam yaptı! Çok sayıda ölü var

Beşşar Esed rejiminin, 5 yıldır abluka altında tuttuğu Doğu Guta'ya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı ve Rusya'nın ilan ettiği 5 saatlik ateşkese rağmen, düzenlediği hava ve kara saldırılarda 23 sivil yaşamını yitirdi.

Esed rejimi yine katliam yaptı! Çok sayıda ölü var
Esed rejimi yine katliam yaptı! Çok sayıda ölü var
GİRİŞ 02.03.2018 22:30 GÜNCELLEME 02.03.2018 22:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden edinilen bilgilere göre, Esed rejimi ve destekçileri,  BMGK ateşkes kararı ve ardından Rusya'nın her gün yerel saatle 09.00-14.00 (TSİ 10.00-15.00) arasında geçerli  olacak şekilde ilan ettiği ateşkese rağmen Doğu Guta'yı vurmaya bugün de devam etti.

Rejim güçleri, Doğu Guta'nın Doma, Beyt Seva, Otaya, Misraba, Sakba,  Kefer Batna ve El Aşari'deki sivil yerleşim yerlerine hava ve kara saldırıları  düzenledi.

 

23 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Saldırılarda, Doma'da 14, Beyt Seva'da 3, Otaya'da 1, Misraba'da 1,  Sakba'da 1, Kefer Batna'da 1 ve El Aşari mahallesinde 2 sivil olmak üzere toplam  23 sivil yaşamını yitirdi.

Sivil Savunma verilerine göre, Esed rejimi ve destekçilerinin, Doğu  Guta'ya 19 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlediği saldırılarda 674 sivil  hayatını kaybetmiş, 2 bin 278 sivil yaralanmıştı.

Böylece, Doğu Guta'daki hava ve kara saldırılarında hayatını  kaybedenlerin sayısı 697'ye yükseldi.
 

YORUMLAR 8
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Esed kafiriyle beraber Rusya nın vurduğunu neden söylemiyorsunuz
    Cevapla
  • Yusuf Özcan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi mazlumların, masumların inlemelerinin titrettiği arş-ı azamın hürmetine duasını geri çevirmediğin nazlı kulların hürmetine Esed kafirinin canını al...Onunla beraber olan destekçilerini de Kahhar ismi şerifinle kahreyle... Kurtar müslüman kardeşlerimizi bu kafirlerin zulmünden...Senin herşeye gücün yeter...Ya Rabbi...
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    nerdesınız yalancı dünyaaaaaaaaa
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir devlet başkanı kendi vatandaşını kendi topraklarını nasıl bombalayabilir?Nasıl bir hastalıklı yapı ve nasıl bir canilik? Terör örgütleri ile kendi vatanını enkaza çeviriyor. Dünya da buna sessiz. İnsanlığın bittiği nokta.
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin afrin ve münbiç politakası sonucu abd esedten ypg,pyd,pkk,ve deaş için yeni yerleşim yeri açmasını istedi esedde doğu gutada katliyam yapmaya başladı abd de göz yumuyor danışılı dövüş yapıyorlar benim yorumum gözlemim böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!