Darbeci General'den 'hain' açıklaması!

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye gerçekleştirdiği darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır güvenlik güçlerine yönelik söylem sahiplerini vatan haini olarak niteledi.

Darbeci General'den 'hain' açıklaması!
Darbeci General'den 'hain' açıklaması!
GİRİŞ 05.03.2018 10:32 GÜNCELLEME 05.03.2018 10:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, basınına uyarı niteliğindeki konuşmasında, "güvenlik güçlerine yönelik herhangi bir hakareti vatana ihanet kapsamında değerlendirdiğini" söyledi.

Sisi dün yaptığı ve televizyondan yayımlanan açıklamasında, "Basına söylüyorum... Eğer birisi orduya ya da polise hakaret ediyorsa, bütün Mısırlıların adını lekeliyorlardır ve bu düşünce özgürlüğüne girmez" dedi.

SİSİ ÇOK RAHATSIZ!

Sisi'nin açıklamaları, hükümetin yabancı basının ülkeye ilişkin yaptığı haberlerden rahatsızlığını dile getirmesinin ardından geldi.

Salı günü Mısır Enformasyon Dairesi, BBC'nin "kesinlikle uydurma" olduğunu söylediği haberi nedeniyle özür dilemesini istedi.

BBC, Sisi'nin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirerek göreve geldiği 2014 yılından beri güvenlik güçlerince uygulanan işkence iddialarını ve zorla kaybettirmeleri haberleştirmişti.

MUHALİFLERE BASKI İYİCE ARTTI

İnsan hakları örgütleri, bu ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce muhaliflere yönelik baskıların arttığını söylüyorlar.

YORUMLAR 6
  • gatgest 6 yıl önce Şikayet Et
    sisi şeytanın taaaaaaaaaaaaaaaaa kendisi lanetüllaha ala sisi ve ali sisi
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri vatanseverlik dersi mi veriyor.
    Cevapla
  • Kim 6 yıl önce Şikayet Et
    Sisi zerre kadar suçlu değil. Onu orada tutan ve Müslümanım diyen halk suçlu. Mursi hapiste. Halk adaletsizliği görüyor. Ve susuyor. Bu Müslümanlık mı. Sonra sisi suçlu israil suçlu Amerika suçlu. 1.5 milyar Müslümanın ortasında 5milyonluk israil zulüm yapabiliyor. Sonra bağırıyoruz. İSRAİL SUÇLU. kimi kandırıyoruz.Tövbe haşa Allah'ı mı. Tek başına reis dünyayı ayağa kaldırdı. Nerde diğer müslümanlar.
    Cevapla
  • Emeklidur 6 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm ile Âbâd olanın Âhiri,Berbâd olur.Batılı dostlarına çok güvenme Sisi! Senden ve onlardan büyük Allah var.
    Cevapla
  • muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    demek hainliği ne olduğunu çok iyi biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü