Tek Ermeni Meclis Üyesi, Kudüs'te saf tuttu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin Filistin'e destek amacıyla gerçekleştirdiği Kudüs ziyaretinde bulunan, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat Kudüs'te Müslümanlarla birlikte saf tutup cuma namazı kıldığını söyledi.

Tek Ermeni Meclis Üyesi, Kudüs'te saf tuttu
Tek Ermeni Meclis Üyesi, Kudüs'te saf tuttu
GİRİŞ 05.03.2018 14:51 GÜNCELLEME 05.03.2018 15:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediyesi'nin 310 meclis üyesinin içinde Ermeni kökenli ve Hristiyan dinine mensup tek kişi olduğunu dile getiren Hilkat, "Meclis'te dört senedir bu görevi ifa ediyorum. Kudüs'e ziyaret imkanı doğunca çok duygulandım. Çünkü ailem 1870 senesinden bu yana maalesef hac farizasını yerine getiremiyordu. Bizim inancımıza göre Çile yolunu geçip Kıyamet Kilisesi'ni ziyaret etmek kutsaldır. Ailemde birileri en son 1870 yılından oraya gitmiş ve hacı olmuşlar. Dolayısıyla 100 yıl sonra bu bana nasip olunca, naçizane ben de orada dini vazifelerimi yerine getirerek hacı olup, ondan sonra üç semavi din için kutsal olan Kudüs'te hem insanlığa hem dünyaya kendimce bir mesaj vermek istedim." diye konuştu.

 

"İsrail askerleri çok küstahlar"

Üç semavi din için kutsal olan Kudüs'e gidince çok mutlu olduğunu vurgulayan Hilkat, yolculuk sırasında hac farizasını yerine getirdikten sonra Müslümanlarla birlikte dua etmenin de hayallerini kurduklarını aktardı. Hilkat, şöyle devam etti:

"Bu dünyada hepimiz kardeşiz. Dolayısıyla 'Mescid-i Aksa'ya girersem, oradaki insanlarla cuma namazını eda edeceğim.' sözü verdim. Bu düşüncelerle, 'Allah'ın bir olduğuna dair inancımla, o üç semavi dinin vecibelerini yerine getirme ilkesiyle düşüncesiyle 48 kişilik Meclis üyesi arkadaşlarımla Mescid-i Aksa'ya girmeye çalıştım. Orada İsrail askerlerinin küstahça önlerimize çıktığına, insanların 'Müslüman mısın, değil misin?' diye sorgulamalarına tanık oldum. Oysa Mevlana 'Ne olursan ol gel, yeter ki gel.' diyor. Peygamberlerin harman olduğu, Yaradan'ın bahşettiği o kutsal topraklarda, İsrail asker ve polisleri ne cüret ve hakla insanların ibadetlerine müdahale ediyor? Bu çok tuhafıma gitti. Çünkü ben bir Hristiyan'dım ve onlara göre Mescid-i Aksa'ya girmem sakıncalıydı. İsrail askerlerini beni sorgular tarzda 'Müslüman mısın?' diye sorması üzerine arkadaşlarım bana baktı ve sahip çıktı. Diğer meclis üyesi arkadaşlarım benim için 'Evet Müslim.' dediler ve bunun üzerine ben de 'Evet' dedim ve Mescid-i Aksa'ya geçtim."

"Filistinli çocuklar hakir görülüyor"

Cuma namazının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleriyle Ağlama Duvarı'nı da ziyaret ettiklerini dile getiren Hilkat, şunları anlattı:

"Burada İsrail güvenlik güçlerinin ne kadar katı ve kötü davranışlar sergilediğine, oradaki Filistinli çocukları çok hakir görüldüklerine ve horladıklarına tanık oldum. Ağlama Duvarı'na gelen Museviler, kutsal Kudüs'e yapılan barbarlığı, gözyaşlarıyla telafi etmenin amacını taşıyan hislerle orada ibadet ediyor. Oysa geçmişte orası hoşgörü beldesiydi. Maalesef burada da İsrail'in ne kadar zarar verdiğini gördüm. Bu arada da İsrail'i de protesto ediyorum. Oradaki uygulamaları hiç yakışmıyor. Kadim halklar saygı gösterilmiyor. Bizden sonra giden gruba da bir hayli zorluk çıkarmışlar. Umarım doğruyu ve insanlığı öğrenirler. O kutsal Kudüs şehrini de rahat bırakırlar."

Hilkat, geçmişte Sadıka-ı Milliye unvanı taşıyan bir tebaanın mensubu olarak kutsal topraklara gitmenin ve dini vecibelerini yerine getirmenin başlı başına büyük bir güzellik olduğunu, orada Allah ile vicdan arasında olmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşatan başta devlete, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Avedis Kevork Hilkat Kimdir?

Kadıköy'de 1953'te doğan Avedis Kevork Hilkat, Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun oldu. Kuyumculuk ve mücevherat sektöründe 48 yıldır çalışan Hilkat, 2009 yerel seçimlerinde İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliği için bağımsız aday oldu ve Adalar'da yüzde 4,12 oy aldı. 2010-2011 yılında CHP Adalar İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Hilkat, 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerde CHP Belediye Meclisi 1. sıra kontenjandan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldu.

30 yıldır Kınalıada'da yaşayan Hilkat evli ve 2 çocuk babası.

YORUMLAR 4
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam.
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah indinde tek din İSLAM dır . kurtuluş istiyorsan İslam ile şereflen yoksa herşey boş..
    Cevapla
  • A.ykup 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım inşaallah islamla müşerref eder. Dini mübünü yaşamayı nasip etsin hırıstiyan cemaatinin hakiki iseviliğe islama hizmet nasip etsin batıl bir anlayıştan hakikat anlayışına nasip olur inşallah
    Cevapla
  • Cicek 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah müslüman olursunda kendini kurtarırsın gerçek birdir allah tektir yüce yaradan bir birinize saygı gösterin diyor adaletli olun diyor her söylediği doğru ve güzel kitaplarda yazıyo omübarek kıymetli kitaplarda millet roman okuyacagına vahi meleginin getirdiği kuranı okusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi