Türklerin bilgilerini İsrail'e kim aktarıyor?

İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda sorguya çekilen Türklere mahrem sorular sorulması kafalarda soru işareti bıraktı. Bu bilgileri İsrail'in nasıl aldığı hala bilinmiyor.

Türklerin bilgilerini İsrail'e kim aktarıyor?
Türklerin bilgilerini İsrail'e kim aktarıyor?
GİRİŞ 08.03.2018 07:36 GÜNCELLEME 08.03.2018 07:42
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşlarının Kudüs ziyaretini sekteye uğratmayı hedefleyen İsrail, Ben Gurion Havalimanı’nı adeta psikolojik şiddet merkezine dönüştürdü. Ziyaretçileri gözaltına alarak saatlerce akıl almaz sorular soran İsrail polisinin, hedefindeki son isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Seyit Ali Aydoğmuş oldu. Aydoğmuş’a 1980’li yıllardaki sendikal faaliyetlerinden, 12 Eylül darbesi sırasında yaşadıklarına kadar bir dizi mahrem soru yönelten İsrail makamlarının bu bilgilere nasıl ulaştığını Yeni Şafak araştırdı.

KÖSTEBEK İDDİASI

 

 

Konuyla ilgili konuşan Avukat Cihat Gökdemir, ANASOL-M hükümeti döneminde Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgi işlem altyapısının İsrail menşeili firmalara verildiğini belirterek, “O dönem öğretmenlerin bilgileri internete düşünce bu firmalarla sözleşmeler feshedildi. Ancak İsrail’in sorduğu sorular arasında taze bilgiler de var. Türkiye’den birileri vatandaşların mahrem bilgilerini İsrail’le paylaşıyor. Devletin bu köstebekleri araştırıp bulması gerekir ama kimse bu olayın üzerine düşmüyor” diye konuştu. Gökdemir, "Daha önce çeşitli kamu kurumlarının altyapıları İsrailli firmalar tarafından yapıldığı belirlenmişti. Bu firmaların kalıntıları kişisel bilgileri İsrail’e taşıyor olabilir" dedi.

YORUMLAR 48
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Mosonlar
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    fetöcüler her türlü pisligi hainligi yapmışlar ve yaptılar onlardan buyuk hain ve düşman aramaya gerek yok her pisligin altindan onlar cikiyor
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    daha bir kac sene önce almanya vatandaslardan nufus bilgileri isterken bizim TÜRKIYE sagolsun kendisi anasi babasi kardesleri bütün sülalenin kaydini veriyordu simdi düzeldi tc vatandasi 15 milyon kisi vize icin oturum nufus dogum, vesayire konsolosluga verdi ordaki kayitlarda kardesler ana baba hepsi gözükyordu . gecen gün davetiye göndermek istedigim kardesimin dogum gününü yanlis girdim . alman memur yanlis dedi nerden biliyorsun deyince on sene önceki verdigim evraklardan cikti
    Cevapla
  • Urfalı zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurumlarda kendini satmış, paraya tapmış çok brokrat ve yönetici var. İşin kötüsü bunlar kendini halka akp li diye lanse ediyorlar. Gerçek kişilikleri ortaya çıkana kadar bir çok dal kırılmıştır bile.
    Cevapla
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek kilit noktalarda hala fetöcüler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!