Vizesiz AB için ahlaksız talep

Alman basınında, AB’nin Türkiye’ye vizeyi kaldırmak için FETÖ’den tasfiye edilen devlet memurlarının görevlerine iade edilmesini şart koştuğu iddiası yer aldı.

Vizesiz AB için ahlaksız talep
Vizesiz AB için ahlaksız talep
GİRİŞ 08.03.2018 09:13 GÜNCELLEME 08.03.2018 09:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AB’nin Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunda Ankara’nın sunduğu önerileri olumlu değerlendirdiği, ancak üç noktada iyileştirme isteyeceği öğrenildi. Konunun gelecek yılki AP seçimleri öncesinde çözülmesi hedeflenirken, talepte bulunulan üç nokta ise tartışma yaratacak cinsten.   

İŞTE AB’NİN TALEPLERİ  

Alman Die Welt gazetesinin üst düzey AB yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Türkiye’nin Türk vatandaşları için vize serbestisi önündeki engellerin aşılması amacıyla bir ay önce yaptığı öneriler Brüksel’de olumlu yankı buldu. Ancak, AB’nin vize serbestisi karşılığında bu yıl sonbahar aylarından itibaren Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tasfiye edilen devlet memurlarından bir kısmının görevlerine geri dönmesini beklediği de haberde yer aldı. Türkiye’nin ise Avrupa Parlamentosu’nun önümüzdeki yıl şubat ayı sonuna kadar vize serbestisine yeşil ışık yakmasını beklediği, oylamanın AP seçimleri sonrasına sarkmaması beklentisi içinde olduğu belirtiliyor. Türk hükümeti, vize serbestisi için AB’nin talep ettiği 72 koşuldan yedisi dışındakileri yerine getirmiş, başta terörle mücadele yasasındaki değişiklikler olmak üzere karşılanmayan yedi koşulla ilgili olarak bir ay önce AB’ye teklifte bulunmuştu. Die Welt’e konuşan ve isimleri açıklanmayan üst düzey AB yetkilileri, Türkiye’nin sunduğu önerilerin “çok önemli” ilerlemelere işaret ettiğini belirtti.

Türkiye, vize serbestisinin şubata kadar netleşmesini istiyor.

EUROPOL İŞBİRLİĞİ

AB Komisyonu’nun önerilerle ilgili değerlendirmesini bu hafta içinde Türk yetkililere ileteceği ve üç noktada iyileştirmeye gidilmesini talep edeceği belirtiliyor. Brüksel’in terörle mücadele yasasında daha fazla orantılılık talep edeceği, ayrıca veri korumayla Avrupa polis teşkilatı Europol işbirliği anlaşmasında da iyileştirmelere gidilmesini isteyeceği belirtiliyor. 

YORUMLAR 9
  • Huseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin vizeniz batsın sizde batısin çok yüzlü Avrupalılar
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanya da yaşıyorum Bırakın Almanya'yı Almanya çöküşe geçti onsekiz yıldır çöküşte özellikle Türkiye karşısında eğitim sağlık başta olmak üzere batıyor hayat pahalılaştı almanyada artık ülkemize gelen Almanlardan vize taleb etme vakti geldi angajman kuralları uygulanmalı bunu gündeme getirelim bak nasıl tutuşuyor Almanlar
    Cevapla
  • Gaddar 6 yıl önce Şikayet Et
    AB nin neyi bizden iyidir ki onlarin arasina girmeye çalişiyoruz. Çakal sürüsü gibi 15 temmuzda parçalanmamizi beklediler.
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    hayır... şöyle yapalım... onlar bize fetöcüleri versinler... biz avrupaya turist olarak bile gitmeye tenezzül etmeyelim... bize uyar... size de uyar mı sevgili müttefiklerimiz...!!!!
    Cevapla
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Kazandigimi getirip orda yiyorum. Kendi vatanimda kendi insanimin icinde. Burdada turk mali alip yiyorum uc kat fazla oduyorum ama yinede turk mali aliyorum memleketim faydalansin diye. Oyle sacma seyler diyorsunki ekonomiye katkim ne kadardir diye. Gurbetciler emin ol cok vatansever ve milliyetcidir. Bizi dislamaniz agrima gidiyor. Gucumun yettigi kadar katkim oluyor. Ama vatan icin gerekirse canimi veririm. Her sey para degildir. Memlekette yagmur yagiyor diye ise gitmeyen var. Onlarada soruyor musun katkin ne diye.
    Cevapla
  • Sami 6 yıl önce Şikayet Et
    Egri oturalim dogru konusalim şimdi Türkiye'ye gelen yabancı turistler içerisinde Almanlar ya 1. Sırada ya da 2. Sırada yer almakta acaba almanya ikamet değil fakat Turizm amaçlı gelen Türklerin Turizm ekonomisine katkısı nedir acaba bunu bir sormak gerekiyor
    Cevapla
  • FM.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi neden olmasın biz önce Avrupa ya gitmek isteyen bütün mültecilere uçak biletine kadar kolaylık sağlayalım, sonra oturup sizin şartlarınızı değerlendirelim. Bakalım o zaman ne halt yiyeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'