Florida okul güvenliği tasarısını kabul etti

ABD'de Florida eyalet meclisi, silah satışlarına yeni kısıtlamalar getiren ve bazı öğretmenlerin silahlandırılmasını öngören okul güvenliği yasa tasarısını kabul etti.

Florida okul güvenliği tasarısını kabul etti
Florida okul güvenliği tasarısını kabul etti
GİRİŞ 08.03.2018 12:41 GÜNCELLEME 08.03.2018 12:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde Florida eyalet meclisi, silah satışlarına yeni kısıtlamalar getiren ve bazı öğretmenlerin silahlandırılmasını öngören okul güvenliği yasa tasarısını kabul etti.

Silah satın alma yaşını 18'den 21'e çıkaran, silah satışına bekleme süresi getiren, bazı okul çalışanlarının ve çok sayıda öğretmenin güvenlik eğitimi alması ve okul bölgesinin programa katılmasını kabul etmesi halinde silah taşımasına izin veren tasarı, Florida Meclisi'nde 50'ye karşı 67 oyla kabul edildi.

Florida saldırısında kızını kaybeden Andrew Pollack, tasarının kabulünün ardından yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın korunması için lehte oy veren Meclis ve Senato'ya teşekkür ederiz. Ancak tasarının geçmesi için birleşen 17 ailenin yaptığı gibi daha fazla şey yapılmalı. Böylesi bir ifadeyi okuyan son baba olduğumdan emin olmak için ben de görev başındayım" diye konuştu.

Pazartesi günü de Senato tarafından onaylanan tasarının, yasa olarak yürürlüğe girmesi için Florida Valisi Rick Scott tarafından imzalanması gerekiyor.

Tasarı ayrıca okullar için yeni rehberlik ve danışma programları oluşturulmasını, öğrenci ve öğretmenlerin okullara yönelik tehditleri haber vereceği bir ihbar hattı kurulmasını, okul, polis ve diğer kurumlar arasında iletişimi artırmayı öngörüyor.

Florida Valisi Scott, daha önce öğretmenlerin silahlandırılmasını desteklemediğini belirtmiş, milletvekillerine her okulda en az bir polis memurunun görevlendirilmesi önerisini kabul etmesi çağrısında bulunmuştu.

Florida'nın Broward kentinde 19 yaşındaki Nikolas Cruz'un, şubat ayında Stoneman Douglas Lisesine düzenlediği silahlı saldırıda 17 kişi ölmüştü.

Saldırının ardından ABD'de bir kez daha silahlanma konusunda şiddetli tartışmalar başlamış, ABD Başkanı Donald Trump silah alımıyla ilgili sert tedbirler alacaklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 3
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    abd birbirini vurma yönünde iyiye doğru gidiyor. başkalarına gerek kalmadan kendileri bu işi halledecek. kim young havasını alacak...
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ne yapsa boş. Geberecek. Heran tokat gelecek. Korkuyu silahlandırma ile gidermek demek daha çok katliamcı olmak demektir. Sabır ve şüküru olan kişi zaten Müslüman olur.
    Cevapla
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    silahlanın vurun kırın birbirinizi 1800 lü yıllar gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu