AfD’li ‘deve çobanı’ istifa ediyor

Türkleri aşağılamak için ‘deve çobanı’ ve ‘kimyon tüccarı’ benzetmesi yapan aşırı sağcı parti AfD’nin Saksonya Anhalt Eyalet Meclisi milletvekili ve partinin eyalet teşkilat başkanı Andre Poggenburg baskılar üzerine istifa ediyor.

AfD’li ‘deve çobanı’ istifa ediyor
AfD’li ‘deve çobanı’ istifa ediyor
GİRİŞ 08.03.2018 13:15 GÜNCELLEME 08.03.2018 13:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AfD’nin Saksonya Anhalt Grup Başkanı da olan Andre Poggenburg’u partisi, kamuoyundan gelen baskılar üzerine gözden çıkardı.

TÜRKLERE AĞIR HAKARET

‘Kül Çarşambası’ adlı geleneksel siyasi konuşmasında Türkleri ‘deve çobanı’ ve ‘kimyon tüccarı’ olarak niteleyen Poggenburg, Türkler için “Defolup gitsinler! Çok eşli, toprak evlerine. Boğaz’ın öte yakasına” demişti. 

Kamuoyundan çok tepki gelince Saksonya Anhalt Eyalet Meclisi’nde, parti grubunda gizli bir toplantı yaptı. Toplantıda yapılan oylamada Poggenburg’a sadece 3 destek oyu çıktı. 17 AfD milletvekili ‘Hayır’ oyu verdi. İki milletvekili ise çekimser oy kullandı.

İSTİFA EDİYORUM

Partisi içinde desteği kaybeden Andre Poggenburg ay sonunda grup başkanlığından istifa edeceğini ve teşkilat başkanlığını da bırakacağını açıkladı. Poggenburg, partisi üzerindeki baskıyı almak istediğini ve güven kaybını istifasına gerekçe gösterdi.

Poggenburg’un Türkleri aşağılayan sözleri üzerine çok sayıda üye partiden istifasını vermiş ve birçok kişi de üye dilekçelerini geri çekmişti.

 

 

YORUMLAR 4
  • Ertürk 6 yıl önce Şikayet Et
    deve aranıyor
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar başarısız olunca istifa etmesini biliyorlar.Tek ve en doğru özellikleri bu.
    Cevapla
  • Yye 6 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin baskisindan degil almanlarin baskisindan istifa etti.Bizimkiler kahve köselerinde kagit okey oynamaktan baska biseyleri yok malesef!!!
    Cevapla
  • Vaybe 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazik oldu adama, böylesi açık düşmanlık yapan, kalleş dostane olanlarda daha iyidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız