Suudi Arabistan'dan bir bomba daha! Katar'a...

Körfez ülkesini kıskaca alan Suudi Arabistan, bu kez sürgünde yaşayan Şeyh Sultan'ı resmi televizyonuna çıkardı. Sultan, babasının Katar kraliyet ailesi tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü ileri sürdü. Haber Ortadoğu'da gündemi değiştirdi.

Suudi Arabistan'dan bir bomba daha! Katar'a...
Suudi Arabistan'dan bir bomba daha! Katar'a...
GİRİŞ 08.03.2018 16:10 GÜNCELLEME 08.03.2018 22:15
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Katar'a 5 Mart 2017'den bu yana tecrit uygulayan Suudi Arabistan, resmi televizyonu aracılığıyla Körfez ülkesine yeni bir cephe açtı.

Resmi televizyon El Arabiya, Katarlı Şeyh Sultan bin Şuhaym'la konuştu. Sultan, babası Şeyh Şuhaym bin Hamad'ın Katar kraliyet ailesi tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. İlk kez röportaj veren Şeyh Sultan, babasının eski Katar Emiri Hamad bin Halife tarafından zehirlendiğini iddia etti.

 

 

El Arabiya'nın haberinde ayrıca Şeyh Sultan, babasının 'hainlik'le öldürüldüğünü belgeleyen kanıtlara sahip olduklarını da savundu.

Katar'ı karıştırmaya çalışan Suudi Arabistankanalının haberinde, Şeyh Sultan'ın ülkesine döneceği de yer aldı. 1984 yılında Doha'da doğan Şeyh Sultan, Şeyh Şuhaym'ın sekizinci çocuğu.

Şeyh Şuhaym ve ekibinin, geçen yılın son günlerinde sürgün hükümeti oluşturup Katar'da yönetimi devireceği yönünde haberler Ortadoğu medyasına yansımıştı.

Suudi Arabistan, müttefikleri Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'la birlikte geçen yıl Haziran ayından bu yana Katar'ı kıskaca almış durumda. Uluslararası krizin patlamasıyla Türkiye Doha yönetiminin yanında yer alan ülkelerin başını çekmişti.

YORUMLAR 24
  • alihaaydar 6 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistan ın imanlı olan halkı bu üç adet israille satılmış yöneticileri elbet alaşağı en kıssa zamanda alacak oradaki imanlı gençler dmarlarındakı kanları bu duruma elbet el koyacaklar ve arabistan gerçek sahiblerine kavuşacak inşallah
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye şu an o durumda değil ama az zaman daha lazım. Bir ZEYTIN dalı da şu suud ailesine uzatmalı. Adamlar Islam adına hem kendi insanına hem başkalarına zarar veriyorlar.
    Cevapla
  • sadi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hz Kuran ın esfeles safilin dediği tamda bu adi Suud ailesi. Ama Allahın izniyle sonları yakın. Kaddafiden bin beter olacaklar.
    Cevapla
  • ozelharekat 6 yıl önce Şikayet Et
    kaddafiyi ariyor libya unutmaa
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    yolun açık olsun kardeş.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'li Suud ailesi Arabistan topraklarından sürülmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi