Ruhani uyardı: Bunu yaparsanız batarız!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, rakiplerinin hükümeti zayıflatma çabalarına karşı uyarıda bulunarak, bu çabaların ‘rejim gemisinin tamamen batmasına’ yol açacağına dikkat çekti.

Ruhani uyardı: Bunu yaparsanız batarız!
Ruhani uyardı: Bunu yaparsanız batarız!
GİRİŞ 08.03.2018 16:38 GÜNCELLEME 09.03.2018 09:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ruhani, dün sabah başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında hükümetini eleştirenlere sert çıktı. Bazı kesimlerin hükümetini ve rolünü zayıflatmak istediğini söyleyen Ruhani, bu çabaların ‘ters bir etkiye' sebep olabileceğine işaret etti. ISNA Haber Ajansı'nın haberine göre konuşmasında Ruhani, “Bazıları, eğer hükümet zayıflarsa, diğer organların güçlendirileceğine inanıyor. Bu yanlış. Hepimiz aynı gemideyiz. Eğer geminin bir kısmı zarar görürse tamamen batar” ifadelerini kullandı.

İRAN, FÜZE ÜRETİMİNİ 3 KATINA ÇIKARTTI

 

 

Öte yandan İran Devrim Muhafızları tarafından dün yapılan bir açıklamada, Tahran ile balistik füze programı konusunda pazarlık yapmaya çalışan Batılı diplomatik girişimler reddedilerek, füze üretiminin üç katına çıkarıldığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, yaptığı açıklamada, balistik füze programının genişletilmesi için ‘hükümet ve parlamentonun desteğini aldığını' vurgulayarak “Üretimimiz geçmişe göre üç kat arttı” şeklinde konuştu.

Tuğgeneral Hacızade ayrıca üretimde en dikkat çekici olanın balistik füzelerin çoğunun 'karadan-karaya' olduğunun altını çizdi.

Balistik füze üretim kabiliyetinin ne zaman arttırıldığına değinmeyen Tuğgeneral Hacızade, ''Geçmiş dönemlerde füze çalışmalarımızı bir takım kurumlara açıklamak için çok uğraştık. Ancak bu durum artık geçerli değil. Üretimimizi üç kat arttırdık'' ifadelerini kullandı. 

 

KAYNAK: ŞARKU'L AVSAT
YORUMLAR 6
  • MST 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah batar geberirsiniz. Kafir oğlu kafir çocuk katilleri. Utanmaz ahlaksız bir devletsiniz.
    Cevapla
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Koca devlet devrim muhafizi adi altindaki mafyanin elinde ne yazik
    Cevapla
  • 9 köyden kovulan 6 yıl önce Şikayet Et
    rejiminiz batsın
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    İranın uzun menzilli füzeleri var. Bizim de üretmemiz lazım. Çok iyi bir hava savunma sistemine de ihtiyacımız var. Zira İran binlerce füzeyi aynı anda ateşleyebiliyor.
    Cevapla
  • Oktay 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanı müslüman katili bir ülkeden kurtulmuş oluruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!