ABD'ye rest çekti: Biz bağımsız devletiz...

Abhazya, ABD’nin Abhazya ve Güney Osetya’yı havadan izleme kararına tepki göstererek, ABD’nin girişiminin hukuksuz olduğunu açıkladı.

ABD'ye rest çekti: Biz bağımsız devletiz...
ABD'ye rest çekti: Biz bağımsız devletiz...
GİRİŞ 13.03.2018 04:31 GÜNCELLEME 13.03.2018 04:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD’nin Rusya ile hava sahası denetim anlaşması doğrultusunda Amerika’nın Rusya semalarında gözetim ve denetim uçuşları yapılmış, aynı zamanda Rusya tarafından da ABD semalarında gözetim ve denetim uçuşları yapılmıştı.

Yapılan anlaşmaları bahane eden ABD, Abhazya ve Güney Osetya semalarında uçuş yapacaklarını duyurdu. Abhazya ve Güney Osetya tarafı, Amerika’nın yapılacağını açıkladığı uçuşları ‘hukuksuz’ olarak nitelendirerek karara tepki gösterdi. 

 

 

ANLAŞMALAR DAHİLİNDE DEĞİLDİR

Abhazya Güvenlik Konseyi Sekreteri Muhammed Kilba, “Amerika karşılıklı olarak hava sahası denetleme anlaşmasını Rusya ile yaptı. Abhazya bağımsız bir devlettir. Amerika’nın Abhazya hava sahasında uçuşu kesinlikle hukuksuzdur. 24 Mart 1992 yılında 23 AGİT ülkesi, karşılıklı olarak hava sahalarının denetlenmesi için anlaşma yapmıştır. Abhazya bu anlaşmalar dahilinde değildir” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • aBHAZ 6 yıl önce Şikayet Et
    14 ağustos 1992 de gürcü askeri güçleri Abhazya yı işgal etmek amacıyla, Abhazya ya girdiler ve savaşı başlattılar. Ancak planladıkları gibi Abhazya yı kısa zamanda işgal etmek amaçlarına ulaşamadılar, abhaz gönüllü askeri birlikleri 30 eylül 1993 de Abhazya topraklarından işgalci gürcü askeri birliklerini çıkardılar ve savaşı kazandılar. O gün bugündür Abhazya bağımsız bir devlettir.
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman nasıl türemiş bu devlet olmuş ülke olmuş bağımsız olmuş.
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en eski devletlerinden biri dilide en eski dillerden sovvetlerin kurucu üyelerinden.ancak gürcü asıllı stalin zamanında statüsü düşürülerek gürcistana bağlandı 1993te tekrar bağımsız oldu.fizenin karşısanda 240 km ötemizde ama sizin dünyadan haberiniz yok türkiyeden osmanlıdan önce devletti.
    Cevapla
  • Abhazya spor 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne zaman bağımsız oldun hacı. Biz Gürcistan ın ayrılmaz bir parçası yız.tarihte Rusların bize yaptığı Katliamları nasıl unutursunuz.
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz tankın üstüne abhaz kadınları bağlayıp savaşan gürcüleri savunuyorsunuz bayrağında beş tane haç olan haçlı ordusu.abhazya sovvetlerin kurucu üyelerindendir daha sonra gürcü kökenli stalin tarafından statüsü düşürülerek gürcistana bağlanmıştır sovvetler dağılıncada tekrar bağımsız olmuştur eskisi gibi
    Cevapla
  • Hakan Timur 6 yıl önce Şikayet Et
    Abhazyayi Gurcistanin ayrilmaz parcasi olarak stalin yapmisti ama,ne stalin kaldi nede SSCB
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya bunlara neden s400 vermemiş? bence vermesi lazım. amerikayı karadenizden def etmeliyiz
    Cevapla
  • karadenız 6 yıl önce Şikayet Et
    dusurun ucaklarını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?