Fransa Afrin'deki teröristlere ağlıyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Suriye sınırındaki teröristlere karşı Afrin bölgesinde yürüttüğü askeri operasyonun haklı olmadığını söyledi.

Fransa Afrin'deki teröristlere ağlıyor
Fransa Afrin'deki teröristlere ağlıyor
GİRİŞ 14.03.2018 11:05 GÜNCELLEME 14.03.2018 11:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TSK, Ocak ayında kuzey Suriye'deki YPG'li teröristleri Afrin bölgesinden çıkarmak amacıyla "Zeytin Dalı" operasyonunu başlatmıştı.

TÜRKİYE HAKLI DEĞİLMİŞ

Le Drian dün parlamento üyelerine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin sınır güvenliğiyle ilgili kaygıları meşru olsa da bunun Türk birliklerinin Afrin bölgesindeki operasyonunu kesinlikle haklı göstermeyeceği de belirtilmeli." dedi.

"Durum kritik ve ciddi" diyen Le Drian, Afrin operasyonunun DEAŞ'a yönelik harekatı da zayıflattığından endişe ettiğini sözlerine ekledi.

ABD gibi Fransa da, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle YPG'li teröristlere silah ve eğitim verdi ve aynı zamanda bölgede düzinelerce özel kuvveti bulunduruyor.

TÜRKİYE'NİN İLERLEMESİ RAHATSIZ ETTİ

TSK, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde dünden itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığını ve müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgelerin ele geçirildiğini duyurmuştu.

Le Drian, "Bu konudaki kararlılığımızın ana sebebi, Teröristlerle çok eski bir ilişkiye sahip olduğumuz ve Rakka'nın geri alınmasında oynadıkları hayati rolün farkında olmamızdır." dedi.

YORUMLAR 6
  • Ali ve Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz Libyaya oyana buyana saldırırken, Afrikada yaptıklarınızla çokmu haklıydınız? Para, Petrol kokusu alınca takla bile atıyorsunuz üstelik adaleti hemen buzluğa koyarak. Bu işler sadece sizemi mübah? Allah sizi bildlği gibi yapsın...
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    senin ne isin vardi libyada tabiki petrol icin cezayiri niye somuruyosun o zaman bre gafil cikmis birde konusuyorsun defol siz hic vatan icin can vermedinizki nerden bilirsiniz bu duyguyu siz ancak zulum edersiniz barbarlar sizi
    Cevapla
  • Yunus doğdu 6 yıl önce Şikayet Et
    Pis sömürgeciler sizde Afrika dan elinizi çekin ne işiniz var oralarda insan müsvetteleri.
    Cevapla
  • yakamoz 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye rahatsız oldunuz ? beton fabrikalarınız iş yapamazmı oldu? Suriye ile kaç metre sınırın var? sömürgeciler sizi, Afrika bitti şimdi Ortadoğudamı sıra. pılınızı pırtınızı toplayın defolun gidin. millet biraz huzura kavuşsun.
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Ermeni asıllı vatandaşlar mı geberdi? Büyük bir ihtimal....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...