'Diz çöken' Barzani'den ilk açıklama geldi

Eski IKBY Başkanı Mesut Barzani, Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarının yurt dışı uçuşlarına açılmasının "iyi bir adım" olduğunu belirtti.

'Diz çöken' Barzani'den ilk açıklama geldi
'Diz çöken' Barzani'den ilk açıklama geldi
GİRİŞ 14.03.2018 12:20 GÜNCELLEME 14.03.2018 12:20
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak merkezi hükümetinin IKBY'deki havalimanlarına uyguladığı yurt dışı uçuş yasağını kaldırmasını "iyi bir adım" olarak değerlendirdi.

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Barzani, "IKBY'deki havalimanlarının yurt dışı uçuşlarına açılmasının sorunların çözümü konusunda iyi bir başlangıç olduğunu ancak Erbil ile Bağdat arasındaki krizin sadece bütçe ve havalimanlarından ibaret olmadığını" ifade etti.

Barzani, Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasında siyasal hakların yanı sıra ulusal, tarihi, anayasal, insani ve ekonomik sorunlar olduğunu söyledi.

 

 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada, "Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarına 29 Eylül 2017'den bu yana uygulanan yurt dışı uçuş yasağının kaldırıldığını" belirtmişti.

YORUMLAR 19
  • Dede 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayin her sanki hayinlik yapaçak zaman bekliyor içindeki teröristler ne oldu sinsi sinsi her zaman iranla Irakla türkiye birlikte bölgede oluşan hadiseleri halledebilirler kpmşularla birlihimizi kimse bozamaz komşu komşunun kulune muhtaç
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye hainlik yapanlarin sonu hayırlı olmaz
    Cevapla
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Usaklugin sonu budur. Beter olun.
    Cevapla
  • fadil 6 yıl önce Şikayet Et
    arap korfez ülkeleri katar hariç hepsi abd israil ve avrupanın kuklaları zevkten başka birşey düşünmezler müslüman kardeşleri ölmüş umurlarında değil uyanın kafirden dost olmaz elbet petrol 1 gün bitecek bakalım haliniz nasıl olur
    Cevapla
  • Ali ve Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu hale bakarmısın, sanki kendinin yüzünden kapanmadı Havaalanı, halkı kandırmaya devam edin. hani bu Barzani denen üç kağıtçı politikayı bırakıyordu? sandıki aman bırakma sensiz olmaz diyecekler. ulan artık defol git.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı