'Filistin'in direnişten başka seçeneği kalmadı'

Filistin parlamentosu ikinci başkan yardımcısı Hasan Harişe,uluslararası toplumun Trump'ın Kudüs kararına yeterli tepkiyi gösterememesinden dolayı Filistinlilerin yapması gereken tek şeyin direniş olduğunu söyledi.

'Filistin'in direnişten başka seçeneği kalmadı'
'Filistin'in direnişten başka seçeneği kalmadı'
GİRİŞ 16.03.2018 12:29 GÜNCELLEME 16.03.2018 12:29

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti kabul etme kararının üzerinden 100 gün geçerken, karara karşı Arap dünyasıyla uluslararası camianın sinik ve cılız tavrı Amerika ve Siyonist rejimin daha fazla karar alma iştahlarını kabartıyor. Uzman ve gözlemcilere göre, Arap ve İslam dünyası ile uluslararası camianın yeterli tepki göstermemesi sebebiyle, bu konuda tek umut olarak Filistinlilerin karara karşı topyekûn intifada başlatıp direniş göstermeleri kalıyor.

Filistin parlamentosu ikinci başkan yardımcısı Hasan Harişe Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada “Kudüs kararının üzerinden 100 gün geçerken, ABD Başkanı Donald Trump hâlâ Filistin halkı, Arap ve İslam dünyası ve Filistin halkının yanında tavır alan uluslararası camianın iradesine karşı Kudüs’ün Siyonist rejimin başkenti olduğunu savunarak, elçilik binasını bu rejimin kuruluş yıl dönümünde Kudüs’e taşıma kararı alarak ve Filistin halkının dönüş hakkını ortadan kaldırmak için UNRWA’ya zarar vererek meydan okumaya devam ediyor” dedi.

Harişe, bütün bunlara rağmen Filistin halkının ortaya koyduğu iradeyle bu planları reddettiğini ortaya koyduğunu, planın reddedilmesi noktasında Filistin’de tam bir konsensüs olduğunu söyledi.

Harişe açıklamasında ayrıca, Filistin halkının bütün bu planlara, bölünmeyi ortadan kaldırıp birlik sağlayarak, aktif durumdaki bütün kişi ve grupların iştirakiyle intifadayı her tarafa yayarak, Filistinli kuruluşların 2015-2018 yıllarında yaptığı toplantılarda aldıkları (işgal rejimini tanıma kararını geri çekme) kararlarını hayata geçirerek, düşmanla güvenlik koordinasyonuna son vererek ve düşmanla her türlü ekonomik bağı koparma konusunda adım atarak karşı koyabileceğini kaydetti.

Filistin Yönetimi ile FKÖ’nün işgal rejimini tanıyan kararlarını geri çekmelerini isteyen Harişe, “bunu yaparak dünyaya ne kadar ciddi olduğumuzu göstermemiz gerekir” ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?