Merkel'den dikkat çeken 'İslam' çıkışı

Almanya Başbakanı Merkel, "Müslümanlar da Almanya'ya ait ve böylece dinleri olan İslam da" dedi.

Merkel'den dikkat çeken 'İslam' çıkışı
Merkel'den dikkat çeken 'İslam' çıkışı
GİRİŞ 17.03.2018 14:56 GÜNCELLEME 17.03.2018 14:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede yaşayan Müslümanların ve doğal olarak İslam'ın da Almanya'ya ait olduğunu söyledi.

Merkel, başkent Berlin'de İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, bir gazetecinin Almanya İçişleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı Horst Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir." şeklindeki sözlerini hatırlatması ve bu konuda ne düşündüğünü sorması üzerine, Almanya'nın geçmişine Hristiyanlık ve Yahudiliğin büyük ölçüde damga vurduğunu ancak günümüzde Almanya'da yaşayan 4 milyon Müslüman'dan dolayı İslam'ın da ülkenin bir parçası haline geldiğini ifade etti.

 

 

Dinler arasında barışçıl bir birlikte yaşam için çaba harcanması gerektiğine dikkati çeken Merkel, "Ülkemizi Hristiyanlık büyük ölçüde şekillendirmiştir ve bu hala da sürmektedir. Musevilik damgası da vardır. Ancak günümüzde artık Almanya'da 4 milyon Müslüman yaşamaktadır. Ve burada dinlerini yaşıyorlar. Yani Müslümanlar da Almanya'ya ait ve böylece dinleri olan İslam da. Biz anayasa temelinde ve anayasaya uygun bir İslam istiyoruz. Geçmişte de bunu her zaman açık şekilde ifade ettim. Dinler arasında birlikte yaşamı sağlayabilmek için her türlü çabayı harcamalıyız ve bu alanda İslam Konferansı da önemli bir araç." şeklinde konuştu.

Merkel, İngiltere'de eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayıyla ilgili bir soruya karşılık da, bu konuda tüm bulguların Rusya'yı işaret ettiğini, konuyu Avrupa Konseyinde de ele alacaklarını ancak şu an için Rusya'ya karşı olası bir boykot düşünmediklerini söyledi.

Löfven ile ağırlıklı olarak Avrupa'yı ilgilendiren konuları değerlendirdiklerini, çok sayıda sığınmacı kabul eden İsveç'in başbakanıyla birlikte Türkiye ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmayı da görüştüklerini dile getiren Merkel, bu konuda Avrupa içinde daha fazla dayanışma beklediklerini ve haziran ayına kadar AB ülkeleri ile ilticacılar konusunda ortak bir yasal düzenleme konusunda anlaşmaya varmak istediklerini kaydetti.

YORUMLAR 22
  • İslam, 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanla hepsi olacak, yeter ki, toplum olarak örnek almamız gerekeni bilelim. Yeni nesli de yetiştirirken, entel ama asalak değil, mütevazi ama araştırmacı bireyler olarak yetiştirelim. Amaçlarımızdan şaşmadığımız ve insana saygı duyan bir toplum olduğumuz sürece, eminim ki, bir gün ölçüt olacağız.
    Cevapla
  • ottoman57 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle diyor ama öyle yapmiyor
    Cevapla
  • aşker 6 yıl önce Şikayet Et
    islami toror dedini unvtmus bunak
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin islamı kendine ondan sonra islam tekdir
    Cevapla
  • Volkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkler olarak Almanları severdik disiplinlerini overdik ayrıca biz bir yapancı veta farklı din mensubunu kirmamaya çalışır pek din konusuna girmeyiz halbusem merkel veya Rusya Fransa Türklere ve muslumanlara 1verseler 10 alirlar ama .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje