Romanyalı adam ölü olmadığını kanıtlayamıyor

Türkiye'ye çalışmak için gelen Romanyalı Constantin Reliu'nun uzun yıllar ailesi ile iletişime geçmemesi üzerine karısı Constantin'in ölüm raporunu çıkarttı. 2018 yılında Romanya'ya dönen Constantin ise olmadığını kanıtlayamıyor.

Romanyalı adam ölü olmadığını kanıtlayamıyor
Romanyalı adam ölü olmadığını kanıtlayamıyor
GİRİŞ 17.03.2018 12:03 GÜNCELLEME 17.03.2018 12:10

Haber7

63 yaşındaki Romanyalı Constantin Reliu 1992 yılında çalışmak için Türkiye'ye geldi. Romanya’daki ailesini en son 1999 yılında ziyaret eden adamdan ailesi bir daha haber alamayınca talihsiz adamın karısı, 2016 yılında Constantin’in ölüm raporunu çıkarttı.

"Ölü olduğunu" ülkesine dönünce öğrendi

2018 yılında Türkiye'deki resmi izin belgelerinin süresi sona erdiği için Romanya’ya geri dönmek zorunda kalan Constantin, ülkesine gittiğinde resmiyette ölü olduğunu öğrendi.

 

Resmi haklarından mahrum kaldı

Resmi kayıtlarda ölü olarak geçtiği için hiç bir resmi hakka sahip olmayan adam “Hayatta olmama rağmen resmiyette ölüyüm, ölü olarak kayıtlara geçtiğim için hiçbir gelirim yok.” ifadelerini kullandı.

Ailesi terk etti

Constantin, defalarca karısı ve 39 yaşındaki kızı ile bağlantıya geçmeye çalıştı ancak ikisi de kendisiyle konuşmak istemedi.

Hukuken itiraz hakkı kalmadı

Karara itiraz etmek isteyen Constantin, Romen hukuku uyarınca temyiz başvurusu için geç kaldığı gerekçesiyle mahkemeden başvurusunun değerlendirilemeyeceği cevabını aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı