Çin'den ABD'ye nota!

Çin'in, ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı Tayvan ziyareti kararı nedeniyle ABD tarafına nota verdiği bildirildi.

Çin'den ABD'ye nota!
Çin'den ABD'ye nota!
GİRİŞ 17.03.2018 19:19 GÜNCELLEME 17.03.2018 19:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang yaptığı yazılı açıklamada, Trump’ın Tayvan'a ziyaret kararını imzalamasına kesinlikle karşı çıktıklarını belirterek, bu kararı nedeniyle Washington yönetimine nota verdiklerini ifade etti.

Söz konusu kararın, hiçbir yasal bağlayıcılığı olmamakla beraber "tek Çin" ilkesini ciddi şekilde ihlal ettiğine dikkati çeken Sözcü, kararın Tayvan’daki bağımsızlık yanlılarına "ciddi yanlış sinyal gönderdiğini” dile getirdi. 

'HATANIZI DÜZELTİN'

 

 

Sözcü Lu, “Çin, ABD’yi hatasını düzeltmeye, Tayvan ile ilişkilerini ve temaslarını artırmayı durdurmaya çağırıyor.” ifadelerini kullanarak, Washington yönetiminin Tayvan konusunu dikkatli ve uygun bir şekilde ele alması, Çin-ABD ilişkileri ile Tayvan boğazı bölgesindeki barış ve istikrara zarar vermekten kaçınması gerektiğini dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün ABD ile Tayvan arasında karşılıklı ziyaretlerin yapılmasını ve Tayvanlı yetkililerin ABD’ye “saygın koşullarda" girmesini öngören kararı imzalamıştı. 

Çin'de 1949'da Mao Zedong'un iktidara gelmesi üzerine bazı hükümet üyeleri, Tayvan'a kaçarak adada bağımsızlık ilan etmiş ve milliyetçi Çin olarak da adlandırdıkları Tayvan'ı kurmuşlardı.

Pekin yönetimi "tek Çin" ilkesini benimseyerek, Çin'i uluslararası toplumda sadece kendilerinin temsil ettiğini ve Tayvan'ın, bağımsızlık ilan etmesi halinde askeri güçle müdahale edebileceğini savunuyor.

YORUMLAR 7
  • muratb 6 yıl önce Şikayet Et
    dinsizin hakkından imansız gelirmiş. artık hangisi onu bilemem. Lakin bildiğim şey hepsinin de Allah belasını verecektir, bundan eminim
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Zehra tatile çıktı.Newyork.
    Cevapla
  • Faik 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin baskıcı zalim bir ülke. Uygur Türklerini ezen kendisi. Tarihte Türklerin en büyük düşmanı idiler. Huylu huyundan geçmezmiş.
    Cevapla
  • Faik 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin baskıcı zalim bir ülke. Uygur Türklerini ezen kendisi. Tarihte Türklerin en büyük düşmanı idiler. Huylu huyundan geçmezmiş.
    Cevapla
  • 919191919 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru fakat çinlerde zamanında türklerden az çekmemişler . türkler bugünki bütün çin topraklarını feth etmişler zamanında .
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Filler tepişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri