Skandalın fotoğrafı Menbic'te çekildi

Türkiye'nin gözünü diktiği ilçeye gelen ABD'li askeri heyet, ilçeyi yöneten YPG'lilerle bir araya geldi. Ankara ve Washington arasındaki anlaşmaya göre, YPG'li teröristlerin kısa sürede ilçeyi terk etmesi gerekiyor.

Skandalın fotoğrafı Menbic'te çekildi
Skandalın fotoğrafı Menbic'te çekildi
GİRİŞ 20.03.2018 08:54 GÜNCELLEME 20.03.2018 09:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

08.25 : Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi Menbic'e gelen ABD'li askeri heyet, ilçeyi yöneten YPG'lilerle buluştu. Sosyal medyadan yayınlanan fotoğrafta, bir ABD'li komutanın sivillerin arasında oturduğu görülüyor.

ABD ve Türkiye, Menbic'teki YPG'li teröristlerin çekilmesi ve ilçede güvenliği iki ülkenin askerlerinin sağlaması için anlaşmaya varmıştı.

 

 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsüne, Amerikan güçlerinin Menbic'te kalmaya devam edip etmeyecekleri soruldu. Gece yarısı soruyu yanıtlayan Albay Robert Manning, "Aksi bir işaret görmüyorum. Bu konuda size daha sonra geri döneceğim" yanıtını verdi.

2016 yazında terör örgütü DAEŞ'in temizlendiği Menbic'e terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler yerleşti. ABD defalarca söz vermesine rağmen YPG'liler Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmedi.

07.40 : Afrin'de gizlenen üç terörist, kent sakinleri tarafından yakalanarak Türk askerlerine teslim edildi.

07.30 : Türkiye ve ABD, Afrin nedeniyle karşı karşıya... Amerikan Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından sözcü Heather Nauert imzasıyla yayınlanan açıklama, Ankara'dan sert tepki aldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün sabah "Son açıklamaları göstermektedir ki ABD  Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir. Zeytin Dalı Harekatı’nın DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı iddiası temelsizdir, yalandır" dedi.

Türk Dışişleri ise, açıklamasında "Suriye’de terörizmle mücadeleye asıl zarar veren yaklaşım, terörist bir gruba karşı bir başka terör örgütünün kullanılması ve bu terörist grubun kendi bölücü gündemini ilerleterek sahada oldubittiler yaratmasına, demografik değişiklikler yapmasına gözyumulmasıdır" ifadesi kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert, şu açıklamayı yapmıştı:

"Amerika son 48 saatte Afrin’den gelen haberlerden dolayı derin kaygı duyuyor. Nüfusunun çoğunluğu Kürtlerden oluşan kentin Türk ordusu ve Türk ordusu destekli güçlerin saldırı tehdidi nedeniyle tahliye edildiği anlaşılıyor. Bu durum bölgedeki insanı krize ilişkin kaygılara bir yenisini daha ekliyor. Birleşmiş Milletler de Afrin ve civarında yüzbinlerce kişinin yer değiştirmek zorunda kaldığını ve bu kişilerin şu an acilen temel ihtiyaçlar ve korunma noktasında yardıma muhtaç olduklarını bildiriyor. Ayrıca Afrin’den gelen yağma haberleri konusunda da kaygı duyuyoruz. Türk yetkililere, Afrin’deki duruma ilişkin kaygılarımızı defalarca ilettik."

07.00 : Zeytin Dalı Harekâtı'nda bugün iki ay doluyor. Yalnızca Afrin değil Suriye'nin kuzeyindeki tüm gelişmeleri canlı blogla gün boyu aktaracağız.

YORUMLAR 24
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    MENBICTEN cikmiyoruz diyen ABD ye beklemedigi bir oyun la karsilik verilmeli IRAK merkez IRAN ve TÜRKIYE kandil ve sincar a büyük bir operasyon la vurmali menbic beklemeye alinsin ama her halükarda rusya ile cok iyi anlasma yapilmali gerekiyorsa gizli müttefiklik abd yi irak ve suriye de bataga gömmek sart oldu
    Cevapla
  • yakında 6 yıl önce Şikayet Et
    abd terör örgütleriyle kolkola girmiş, bir de kalkmış dünyaya terörle mücadele masalı anlatıyor. boğulacaksınız hepiniz birden, bu iş ilanihaye gitmez.
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Yağmacılık Avrupa ve ABD kültürüne özgü bir terimdir .Geçmişlerine bir baksınlar
    Cevapla
  • Operasyon geliyor 6 yıl önce Şikayet Et
    Münbiç operasyonu başlayacak. PYD münbiç'ten ve Suriye ve Irak sınırı boyunca 50 kilometrelik derinlikte bir alandan çekilmediği sürece Türkiye operasyonları durmayacak. PYD nin çekildiği alanlara Özgür Suriye Ordusu konuşlanacak. Türkiye bölgede Rusya Ve İran'a karşı yapılacak hasmane tutumlara izin vermeyecek.
    Cevapla
  • Operasyon geliyor 6 yıl önce Şikayet Et
    Münbiç operasyonu geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası