Almanya'da Türk kuruluşlarına saldırılar tırmandı

Alman medyasına yansıyan İçişleri Bakanlığı kaynaklı haberlere göre, Almanya'da bu yıl Türk kuruluşlarına yönelik 37 saldırı düzenlendi.

Almanya'da Türk kuruluşlarına saldırılar tırmandı
Almanya'da Türk kuruluşlarına saldırılar tırmandı
GİRİŞ 20.03.2018 09:42 GÜNCELLEME 20.03.2018 09:42

Türkiye'nin Afrin operasyonunu başlatmasının ardından Almanya'daki Türk kuruluşlarını hedef alan saldırıların sayısında gözle görülür bir artış kaydedildi.

Funke Medya Grubu'nun İçişleri Bakanlığı kaynaklı haberine göre, Almanya'da 2018 yılı içerisinde Türk kuruluşlarına toplam 37 saldırı düzenlendi. Habere göre, Alman polisi Türklere ait cami, kültür kurumları, restoran gibi kuruluşları hedef alan saldırıların "Kürt yanlısı" kişi veya gruplar tarafından düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 2017 yılında Almanya'daki Türk kuruluşlarına 13 saldırı düzenlenmişti.

Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, Funke Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, her iki dönem için de sayıların geçici olduğunu, polise gelen haberler doğrultusunda bu sayıların değişebileceğine dikkat çekti.

Almanya'da son haftalarda Türklere ait cami, dükkân ve kültür kurumlarına çok sayıda saldırı düzenlenmişti.

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı'ndan bir yetkili geçen hafta Welt gazetesine yaptığı açıklamada, teşkilatın Türk kuruluşlarına yönelik saldırıların artabileceği ihtimalini göz önünde bulundurduğunu söylemişti.

KAYNAK: DW
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'