ABD'li general itiraf etti! Karşı koyamayız!

ABD Stratejik Kuvvetler Komutanı Orgeneral John Hyten, Rusya'nın elinde düşük tesirli nükleer silah fırlatmak için 11 platform, ABD'nin ise bu kapasitede sadece bir uçağının bulunduğunu belirterek, ülkesinin düşük tesirli nükleer silah platformlarının sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

ABD'li general itiraf etti! Karşı koyamayız!
ABD'li general itiraf etti! Karşı koyamayız!
GİRİŞ 21.03.2018 04:30 GÜNCELLEME 21.03.2018 04:49
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Orgeneral Hyten, 2019 mali yılı için Stratejik Kuvvetler Komutanlığı için ayrılan bütçe konusunda ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'nde konuştu.

ABD'nin Nükleer Durum Belgesi'Inde, ABD Savunma Bakanlığının denizde  konuşlandırmak üzere düşük tesirli nükleer silah inşa etme planına ilişkin  soruları değerlendiren Orgeneral Hyten, bu silahların Rusya'dan  hissettiklerecekleri tehdit üzerine geliştirileceğini belirtti.

 

 

ABD'li komutan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2000 yılında  ülkesinin nükleer doktrininin, "bir düşmana karşı üstün gelmek için konvansiyonel savaşlarda düşük tesirli nükleer kullanmak" üzerine kurguladığını söylediğini  hatırlattı.

Hyten, "18 yıl önce Başkan Putin, Rusya'nın doktrininin konvansiyonel  bir senaryoda nükleer silah kullanmak olduğunu söyledi. Rusya bu doktrini 18  yıldır sürdürüyor. Buna cevap verme kabiliyetine ihtiyacımız var. Bunu caydırmamız gerekir." diye konuştu.

ABD’nin Nükleer Durum Belgesi'nde düşük tesirli nükleer silah planını  Rusya'ya karşı pazarlık aracı olarak kullanmak üzere koyduğuna ilişkin bir soru  üzerine Orgeneral Hyten, bunun bir pazarlık aracı değil bir tehdide cevap  olduğunu savundu.

ABD'li komutan Rusya'dan hissettikleri tehdidin ortadan kalkması durumunda söz konusu silahın yapımının durdurulabileceğini söyledi.

RUSYA'NIN 11 NÜKLEER SİLAH PLATFORMU VAR

Orgeneral Hyten, ABD’nin söz konusu düşük tesirli nükleer silah  platformları konusunda Rusya'nın çok gerisinde olduğunu ifade etti.

Hyten, "Rusya'nın farklı zaman ve yerlerde kullanabileceği 11 farklı  düşük tesirli nükleer platformu var. Şu anda bizim bir tane var ve o da bir uçak. Uçak bu tür tehditlerle mücadele etmek için doğru yerlere konumlandırılabilir. Ancak bu (tehditle mücadele etmek), uçakla aynı zamanda oldukça zor. Uçak yasak  bir sahada savaşarak geçmek zorunda." dedi.

ABD'nin az sayıda düşük tesirli nükleer silah yapmasının, Rusya ile  ABD arasında imzalanmış anlaşma sınırlarını aşmayacağını belirten Hyten, ABD'nin  denizaltılardan büyük nükleer silahlar yerine küçük nükleer silahlar  taşıyabilecek şekilde modernize edileceğini kaydetti.

"ABD, RUSYA VE ÇİN'İN HİPERSONİK SİLAHLARINA KARŞI SAVUNMASIZ"

ABD'li general, "Rusya ve Çin çok saldırgan bir şekilde hipersonik  silahlar geliştirme peşinde" ifadelerini kullanırken, ülkesinin bu silahlara  karşı koyacak savunma silahlarının bulunmadığını savundu.

Rusya veya Çin'in bu silahları ABD’ye karşı kullanması durumunda  ABD'nin nasıl cevap vereceğine ilişkin bir soruya ise Hyten, "Bu oldukça zor.  Bizim savunmamız caydırıcılığımızdır. Bu silahların bize karşı kullanılması durumunda savunma anlamında bir şeyimiz yok. Dolayısıyla bizim savunmamız üçlü  nükleer kapasitemizden (hava, kara ve denizde konuşlu silahlar) oluşan caydırıcı  gücümüz olacaktır." yanıtını verdi.

YORUMLAR 29
  • Müslüm 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın nükleer ve hidrojen cehennem silahları var, sadece gizli denizaltıları çinide rusyayıda yok edebilecek güçtedir. Bu asker teknik konuşmuş.
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Ahir zamanın ilerleyen yıllarında türkiyeye düşmanlık güdecek olan amerika değil rusyadır. Dünya savaşlarına bakıldığında 2 dünya savaşında da amerika türkiyeyi desteklemiştir. Kanıt:birinci dünya savşı sonrasında wilson prensipleri gereği türklerin çoğunlukta olduğu yerlerda egemenlik hakkı türklere verilmelidir. İkinci dünya savaşonda ise amerika truman doktrini ile türkiyeye yardım etmiştir. 3.dünya savaşının sonlarına doğru amerika türkiyeye yardım ediyor ama ruslara engel olamıyor.
    Cevapla
  • onur23 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim amerkanın da rusyanında yardımına ihtiyacımız yok Elhamdülilah , onların tek amaçları kendi çıkarları uyanık olmalıyız
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın ahir zamanda rusyaya karşı koyacak güçte olamayacağını dini eserler yazmıştır.Demekki dini eserlerde yazanlar doğruymuş. Hatta ahir zamanda rusyanın amerika ve avrupayı vuracağını bu durum karşısında amerika ve avrupanın rusyaya pek bi şey yapamayacağı yazıyor.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    herhalde fetönün yazdığı dini eserler olsa gerek. ne kadar dini olduğunu gördük. en sonunda ellerinde silah bu millete tarihin gördüğü en büyük hainliği yaptılar. hem de bu milletin parası ve silahı ile. olmadı milletin genç beyinlerini devşirerek bu milletin karşısına geçirdiler. kimse Rusyanın çok güvenilir olduğu söylemiyor. fakat ABD İngilizlerle birlikte, 50 hatta 100 yıldır altımızı boşalttı, kimse farkına varmadı. bu millet önce Allah'a,Resulüne ve onun yolunda gidenlere sonra kendine güvenmeli. o boş AB D ve Rusya seviciliğine ihtiyaç yok. yavaş yavaş kendimize geliyoruz bu da bir gerçek.
    Cevapla
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi dini (!) eserde yazıyor. söyleyin de herkes bilsin
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    De ki: "Göktekiler ve yerdekiler gaybı bilemezler, ancak Allah bilir. Onlar öldükten sonra ne zaman diriltileceklerinin de farkında değildirler." Neml suresi 65. ayet dini eserlerin yanında birazda Kuran okusanız iyi olmazmı.
    Cevapla
  • Süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu olaylar karşısında türkiye ''nin durumu ne olacak ? Açıklamada ve yapilan işlere bakarsak ülkemizin bu konuda bir çalışması olması gerekmez mi ? Yapılması gerek diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • gurbet 5 yıl önce Şikayet Et
    O generale sormak lazim; O zaman neyinize güvenerek gelip ortaligi karistirdiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk